14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalRepetiție fără mască în Piața Roșie: Rusia sperie Covid-ul cu parada militară...

Repetiție fără mască în Piața Roșie: Rusia sperie Covid-ul cu parada militară de Ziua Victoriei

Când vine vorba de resursele existențiale ale statului modern, bazate pe exploatarea faptelor istorice, Rusia nu mai ține cont de pericolul pandemic, arătând că este pregătită să sperie coronavirusul prin etalarea propriului potențial militar.

37 de echipaje de paradă pedestre, peste 190 de piese de echipament militar și special, 76 de avioane și elicoptere și, în total, peste 12 mii militari, au fost implicați astăzi în repetiția generală a paradei ce va onora, propagandistic, ”76 de ani de la victoria în Marele Război Patriotic”. Ofițeri, sergenți și soldați ai formațiunilor și unităților militare, studenți și cadeți ai instituțiilor de învățământ militar, elevi ai școlilor Suvorov și Nakhimov, corpuri de cadeți, membri ai mișcării All-Russian “Yunarmiya”, precum și unități ale Ministerului Situațiilor de Urgență, Gărzii Naționale și Trupelor de Frontieră ale FSB, toți au lăsat la o parte distanțarea socială și au bătut, fără măști de protecție, pasul ceremonial pe asfaltul Pieței Roșii.

Pentru prima dată, un echipaj de poliție militară din districtul militar central va participa la parada de pe Piața Roșie, la care vor fi prezente și brigăzile de femei soldat de la Universitatea Militară, Academia Militară de Comunicații, o filială a Academiei Militare de Logistică, Academia Spațială Militare și Academia Militare de Apărare Aerospațială. 

Repetiția generală a implicat istoricele tancuri T-34, vehicule blindate ale gamei Typhoon, cel mai nou Typhoon-Air Defense, BMP-3 și BMP-2, cu compartimentul de luptă Berezhok și mediatizatul vehicul Kurganets-25 BMP.

În acest an în Piața Roșie vor fi prezentate mai multe tipuri de tancuri: T-72B3M, T-80BVM, T-90M și cel mai nou T-14 „Armata”. De asemenea, sunt expuse diverse sisteme de artilerie și rachete, sisteme de apărare aeriană și echipamente speciale: sistemul de rachete operaționale-tactice Iskander-M, sistemul de rachete cu lansare multiplă Tornado-S, monturile de artilerie autopropulsate Msta-S și Koalitsiya-SV, sisteme de rachete antiaeriene cu rază medie și scurtă de acțiune Buk-M3 și Tor-M2, sistem de rachete antiaeriene Pantsir-S și sistem de rachete antiaeriene S-400, BMD-4M și BTR-MDM, vehicule de luptă aeriene Rakushka, sisteme de aruncare cu flacără grele modernizate TOS-1A, vehicule de luptă ale sistemului de inginerie pentru minerit la distanță, lansatoare ale sistemului de rachete mobile solare Yars.

La sfârșitul repetiției generale, elicopterele Mi-26, Mi-8, Mi-35, Ka-52 și Mi-28N au zburat pe cerul Moscovei, urmate de bombardiere Tu-160 și Tu-95MS, avioane-cisternă Il-78, avioane de transport militare Il-76, avioane de luptă Su-35S, bombardiere Su-34, Su-24M.

Zborul a fost închis de echipajele avioanelor MiG-31K și Su-57 și de grupul de avioane de pe aripa tactică a Centrului de Aviație Lipetsk, Kubinsky Brilliant, ca parte a demonstrației echipajelor de acrobații aeriene.

Parada Victoriei va avea loc pe 9 mai pe Piața Roșie, evenimentul urmând să înceapă de la ora 10:00.
 

Cele mai citite

SRI va gestiona sistemul informatic al ANAF

Proiectul de lege privind gestionarea sistemului informatic al ANAF de către SRI a primit un raport favorabil din partea comisiilor de specialitate și se...

Un bărbat a fost arestat după ce a amenințat că se aruncă în aer la consulatul Iranului la Paris

Poliția franceză a arestat un bărbat care a amenințat că se va arunca în aer la consulatul Iranului din Paris, dar la percheziție s-a...

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...
Ultima oră
Pe aceeași temă