12 C
București
miercuri, 29 septembrie 2021

Responsabilul pentru deschiderea Jocurilor Olimpice, demis din cauza unei glume despre Holocaust

Kentaro Kobayashi, responsabilul pentru ceremonia de deschidere de mâine a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, a fost demis din funcție din cauza unei glume legate de Holocaust, spusă în urmă cu 20 de ani. În anul 1998, acesta a imitat alături de un coleg de-al său, în cadrul unui scheci umoristic, doi celebri animatori ai unei emisiuni japoneze de televiziune pentru copii. În acest context își imaginau o activitate de bricolaj în care era vorba de instalarea unor mici păpuşi de hârtie, iar Kobayashi i-a spus partenerului său: „ultima oară ai spus ‘hai să ne jucăm de-a Holocaustul.”. Gluma a fost „gustată” de public, dar nu și de organizatorii Jocurilor Olimpice.

„Am aflat că în cadrul unui moment artistic, în trecut, Kentaro Kobayashi a folosit un limbaj dispreţuitor faţă de un fapt istoric tragic. Comitetul de organizare a decis să îl demită pe domnul Kobayashi din funcţie”, a spus preşedinta Comitetului Tokyo-2020, Seiko Hashimoto.

Cu toate acestea, încă nu s-au stabilit consecințele demiterii din funcție a responsabilul pentru ceremonia de deschidere a JO, însă preşedinta Comitetulu Tokyo-2020 a specificat că: „Încă ne gândim în privinţa manierei prin care să putem asigura desfăşurarea ceremoniei de mâine”.

Kobayashi și-a cerut ulterior scuze pentru gluma respectivă și scandalul în care a intrat evenimentul mult așteptat.

„Sceneta scrisă de mine conţinea replici care erau foarte nepotrivite. Materialul face parte dintr-o perioadă în care nu reuşeam să facem lumea să râdă cum doream şi cred că am încercat să atrag atenţia oamenilor într-o manieră la care nu mă gândeam”, a spus Kentaro Kobayashi.

 

Ultima oră
Pe aceeași temă