10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalResponsabilul pentru deschiderea Jocurilor Olimpice, demis din cauza unei glume despre Holocaust

Responsabilul pentru deschiderea Jocurilor Olimpice, demis din cauza unei glume despre Holocaust

Kentaro Kobayashi, responsabilul pentru ceremonia de deschidere de mâine a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, a fost demis din funcție din cauza unei glume legate de Holocaust, spusă în urmă cu 20 de ani. În anul 1998, acesta a imitat alături de un coleg de-al său, în cadrul unui scheci umoristic, doi celebri animatori ai unei emisiuni japoneze de televiziune pentru copii. În acest context își imaginau o activitate de bricolaj în care era vorba de instalarea unor mici păpuşi de hârtie, iar Kobayashi i-a spus partenerului său: „ultima oară ai spus ‘hai să ne jucăm de-a Holocaustul.”. Gluma a fost „gustată” de public, dar nu și de organizatorii Jocurilor Olimpice.

„Am aflat că în cadrul unui moment artistic, în trecut, Kentaro Kobayashi a folosit un limbaj dispreţuitor faţă de un fapt istoric tragic. Comitetul de organizare a decis să îl demită pe domnul Kobayashi din funcţie”, a spus preşedinta Comitetului Tokyo-2020, Seiko Hashimoto.

Cu toate acestea, încă nu s-au stabilit consecințele demiterii din funcție a responsabilul pentru ceremonia de deschidere a JO, însă preşedinta Comitetulu Tokyo-2020 a specificat că: „Încă ne gândim în privinţa manierei prin care să putem asigura desfăşurarea ceremoniei de mâine”.

Kobayashi și-a cerut ulterior scuze pentru gluma respectivă și scandalul în care a intrat evenimentul mult așteptat.

„Sceneta scrisă de mine conţinea replici care erau foarte nepotrivite. Materialul face parte dintr-o perioadă în care nu reuşeam să facem lumea să râdă cum doream şi cred că am încercat să atrag atenţia oamenilor într-o manieră la care nu mă gândeam”, a spus Kentaro Kobayashi.

 

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă