13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternaționalRestricții fără precedent impuse în Olanda pe fondul pandemiei de Covid-19

Restricții fără precedent impuse în Olanda pe fondul pandemiei de Covid-19

„Coronavirusul se răspândește din nou rapid. Numărul pacienților cu COVID-19 în spitale și case de îngrijire este, de asemenea, în creștere. Acest lucru are un impact asupra sănătății în general; mai mult de un milion de proceduri spitalicești de rutină au trebuit amânate. Pentru a ne asigura că serviciile medicale normale pot continua, trebuie să luăm măsuri și să ne limităm cât mai mult contactul cu alte persoane. Acesta este motivul pentru care Olanda va intra în cel mai strict blocaj de până acum din 15 decembrie până cel puțin marți, 19 ianuarie.”, a anunțat Mark Rutte, care a precizat că pe 12 ianuarie, funcție de rata de infectare, vor fi anunțate noi măsuri restrictive ori, dimpotrivă, cele impuse acum vor fi ridicate.

Începând de marți, 15 decembrie, și până pe 19 ianuarie, nu mai sunt permise vizite a mai mult de două persoane din afara familiei, cu excepție zielele de Crăciun și Anul Nou, când sunt permise maxim trei persoane din afara familiei.

Magazinele vor fi închise, cu excepția celor alimentare, a farmaciilor băncilor și a celor care vând produse esențiale. Restaurantele, barurile, cafenelele rămân cu lacătul pe ușă iar în hoteluri nu vor mai fi permise servicii de tip restaurant pentru clienții cazați.

Autoritățile recomandă folosirea transportului public doar pentru călătorii esențiale și le cer olandezilor să-și amâne călătoriile în străinătate până la jumătatea lunii martie.

În perioada 16 decembrie – 17 ianuarie inclusiv, instituțiile de învățământ vor oferi în principal predare la distanță. În învățământul secundar, următoarele activități pot continua la fața locului: pregătire practică, lecții pentru elevii cu examene viitoare și examene școlare în anul examenelor finale sau anul anterior.

Examinările, examenele intermediare și pregătirea practică pot continua în învățământul profesional secundar, în învățământul profesional superior și în învățământul universitar, sunt alte măsuri luate în Olanda.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...
Ultima oră
Pe aceeași temă