FOTO: bernerzeitung.ch

FOTO: bernerzeitung.ch

Restricții în Germania începând de săptămâna viitoare

Angela Merkel, cancelarul Germaniei, a anunțat că din 2 noiembrie vor fi închise restaurantele, barurile, sălile de sport, cinematografele și teatrele ca măsură de stopare a creșterii alarmante a numărului de infectări.

Petronel Tudor 0 comentarii

O serie de restricții în Germania începând de săptămâna viitoare, este anunțul făcut de Angela Merkel, cancelarul Germaniei. „Trebuie să acționăm acum, situație este foarte gravă. Sistemul nostru de sănătate poate face încă faţă acestei provocări, dar în ritmul actual al infectărilor va ajunge la limita capacităţii sale în câteva săptămâni.”, a atras atenția aceasta, citată de Reuters.

Începând din 2 noiembrie se vor închide restaurantele, barurile, sălile de sport, cinematografele și teatrele pentru o perioadă de cel puțin o lună, reuniunile private se fac cu prezența a maxim 10 persoane ce pot proveni din maxim două gospodării.

Oficialii germani le cer cetățenilor să nu călătorească din motive personale, neesențiale, iar cazările la hoteluri vor fi disponibile doar persoanelor care călătoresc în scop profesional.

În ultimele 24 de ore, numărul cazurilor a crescut cu 14.964, la 464.239, a anunţat miercuri Institutul Robert Koch, agenţia germană care se ocupă de bolile infecţioase. Germania se află pe locul 24 la nivelul Uniunii Europene și Marii Britanii în ceea ce privește cazurile înregistrate în ultimele două săptămâni la suta de mii de locuitori.

Comentarii

loading...