10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalRețea care ambala și comercializa parfumuri contrafăcute, destructurată în Italia

Rețea care ambala și comercializa parfumuri contrafăcute, destructurată în Italia

Potrivit unui comunicat, acțiunea care a avut loc în data de 18 iunie 2021 a dus la:

–        Înregistrarea de plângeri împotriva a 15 persoane;

–        Destructurarea unui așezământ unde se ambalau cosmetice contrafăcute;

–        Au fost confiscate 2.000 de articole contrafăcute (parfumuri, îmbrăcăminte, accesorii din piele, ceasuri și accesorii IT), etichete de marcă renumite, aproximativ 2.000 de parfumuri încă de asamblat și numerar.

Ancheta a perturbat un sistem consolidat care vizează traficul de parfumuri și mărfuri contrafăcute. Rețeaua criminală funcționa pe întreg teritoriul italian, menținând în același timp legături comerciale strânse cu producătorii din țările vecine cu UE. Mărfurile au fost transportate pe ruta balcanică și distribuite pe piața italiană. Rețeaua criminală importa parfumuri în vrac umplute în rezervoare, care au fost apoi ambalate într-un loc de asamblare ilegal. Munca efectuată de punctul de asamblare subteran a fost foarte dificil de detectat, deoarece persoanele implicate au creat un lanț de aprovizionare sofisticat care arăta cumpărătorului produsul falsificat complet cu câteva ore înainte de a fi livrate, potrivit Europol.

Europol a susținut ancheta cu analize operaționale, a facilitat schimbul de informații și a creat conexiuni cu reprezentanții sectorului privat. În timpul acțiunii, Europol a trimis un expert în domeniu pentru a oferi sprijin analitic în timp real anchetatorilor.

 

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă