14.6 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăInternaționalRevelații în cazul zborului MH370: A fost un „act criminal deliberat”

Revelații în cazul zborului MH370: A fost un „act criminal deliberat”

Cei 239 de pasageri și echipajul zborului ar fi fost victimele unui act criminal deliberat al pilotului, scrie thetelegraph.com, preluat de Digi24.

Misterul dispariției avionului Boeing 777 i-a contrariat pe investigatori și experți în aviație încă din momentul în care a dispărut de pe radare, în timpul zborului de la Kuala Lumpur la Beijing, în 2014.

Acum însă, un grup de experți sugerează că pilotul Zaharie Amad Shah a executat o serie de manevre deliberate pentru a scăpa de monitorizarea radar și a dispărea cu avionul într-o zonă retrasă. Experții au apărut în emisiunea „60 Minutes” din Australia.

„A fost ceva plănuit din timp, a fost deliberat”, a spus Martin Dolan, fostul șef al Australia Transport Safety Bureau, care, a condus timp de doi ani acțiunile de căutare ale avionului.

Apoi, se pare că avionul a zburat pe autopilot până a rămas fără combustibil și s-a prăbușit în Oceanul Indian. Aeronava nu a fost însă găsită niciodată, iar căutările au fost suspendate în luna ianuarie a anului trecut.

Experții cred acum că avionul ar fi fost căutat în zona greșită, mai ales dacă se ia în calcul o prăbușire controlată. Aceștia sunt de părere că ar putea fi găsit aproximativ întreg.

Simon Hardy, instructor pe avioane Boeing 777, este de părere că Zaharie a reușit să scape de monitorizarea radar alegând o rută la granița Malaeziei cu Thailanda.

Pilotul a executat și o întoarcere neașteptată pentru a zbura deasupra orașului Penang, în care locuia.

Larry Vance, expert în accidente aviatice, este de părere că nu există nicio urmă de îndoială că pilotul a vrut să se sinucidă: „Din păcate, i-a omorât pe toți și a făcut-o deliberat”.

Cele mai citite

BEC a respins candidaturile Partidului Diaspora Unită și a independentului Paul Octavian Jurma

Biroul Electoral Central(BEC) a respins, marţi, lista candidaturilor propuse de Partidul Diaspora Unită la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul...

Ciolacu vrea să-i aducă acasă pe românii din Qatar

„ Sunt ferm convins că în Qatar câştigaţi mult mai bine financiar decât aţi fi câştigat în România în acest moment. Eu sper din...

Pe timp de război, cresc acțiunile firmelor producătoare de armament

Acțiunile unor mari companii care produc echipamente militare au crescut semnificativ, în contextul războiului din Ucraina și, mai nou, al războiului din Orientul Mijlociu,...
Ultima oră
Pe aceeași temă