Revoluție în mediul virtual. Facebook își schimbă politica de promovare a informațiilor publicate

Revoluție în mediul virtual. Facebook își schimbă politica de promovare a informațiilor publicate

Facebook planifică o schimbare majoră în structura news feed-ului, fapt care va favoriza în mod decisiv conținutul utilizatorilor, în defavoarea conținutului generat de companii și alte pagini, potrivit unui comunicat transmis de reprezentanții rețelei.

Rl online 0 comentarii

Măsura survine în urma deciziei de a reduce apariția de conținut fals și ofensator în fluxul de știri.

Facebook a subliniat că nu va fi afectat conținutul unor utilizatori de renume, fără să specifice la cine anume se face referire, și nici traficul per total. Îngrijorarea utilizatorilor este că o astfel de modificare ar putea afecta, totuși, conținutul de calitate, deoarece o mulțime de știri legitime tind să fie trecute cu vederea și să nu beneficieze de expunere sau comentarii.

"Este o mare schimbare. Oamenii vor petrece mai puţin timp pe Facebook, dar acest lucru ne convine, pentru că acest detaliu va face ca timpul petrecut de ei aici să devină mai preţios şi, în definitiv, acest aspect va fi benefic pentru activitatea noastră", a declarat John Hegeman, coordonatorul departamentului News Feed din cadrul companiei Facebook.

Mark Zuckerberg, fondatorul rețelei, a explicat demersul spunând că „Una dintre marile noastre priorităţi din 2018 este de a ne asigura că timpul petrecut pe Facebook va fi folosit cu spor”".

Cu toate acestea, bunele intenții venite din partea Facebook ridică îngrijorare printre companiile care folosesc platforma pentru expunere.

Pe măsură ce Facebook le trimite mai puțin trafic, companiile tind să se îndrepte către alte platforme, cum ar fi Google, Apple News și Twitter. O altă retrogradare în fluxul de știri va accelera această schimbare pe Facebook. Chiar și unii dintre cei mai puternici promotori ai rețelei Facebook își exprimă frustrarea în creștere: "Ne pierdem speranța", a declarat unul dintre reprezentanți.

 

Comentarii

loading...