15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalRisc tot mai mare de atac chimic în Marea Britanie

Risc tot mai mare de atac chimic în Marea Britanie

‘Văd comploturi unde singura limită a ambiţiei adversarilor noştri este imaginaţia lor’, a declarat Ben Wallace, în cadrul unei conferinţe pe probleme de securitate la Londra.

‘Chiar în acest moment, teroriştii continuă să exploreze noi modalităţi de a ne ucide pe străzile noastre: armele chimice şi biologice sunt tot mai aproape. Ei au dezvoltat şi au lucrat la un arsenal mai bun. Trebuie să fim pregătiţi pentru ziua în care străzile noastre ar putea fi vizate’, a mai spus oficialul britanic.

Anul trecut, Marea Britanie a fost ţinta a cinci atacuri teroriste soldate cu 36 de morţi, dintre care patru au fost comise de militanţi islamici. În plus, poliţia britanică a declarat că alte 17 planuri de atentat au fost împiedicate, iar nivelul de ameninţare la nivel naţional rămâne la ‘sever’, adică un atac este considerat foarte probabil.

‘Aceste lucruri au fost folosite pe câmpul de luptă şi ce a fost folosit pe câmpul de luptă va fi în cele din urmă adaptat pentru a fi utilizat în interiorul unei ţări’, a declarat la rândul său Neil Basu, şeful poliţiei antiteroriste britanice, întrebat în legătură cu declaraţiile lui Wallace despre armele chimice şi biologice.

‘Aşadar, cred că el (Wallace) este la fel de îngrijorat pe cât sunt şi eu, şi cred că acest gen de ameninţări trebuie luate foarte în serios şi trebuie să ne asigurăm că avem pregătirile necesare pentru a face faţă acestei situaţii’, a mai spus şeful poliţiei antiteroriste britanice.

Serviciile de securitate britanice, la fel ca şi celelalte din Europa, s-au declarat îngrijorate în legătură cu persoanele plecate din Marea Britanie pentru a lupta în numele Statului Islamic în Irak şi Siria şi care s-au întors în ţară având cunoştinţe dobândite pe câmpurile de luptă din aceste ţări.

Wallace a afirmat că aproximativ 900 de britanici au plecat să lupte în Siria şi Irak, iar jumătate dintre aceştia s-au întors în ţară, în timp ce circa 150 au fost ucişi. 

Cele mai citite

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Guvernul a decis ca valabilitatea cardurilor de energie să fie prelungită până pe 31 mai, cu încă două luni față de termenul inițial. Aceasta...

Trafic blocat pe DN 6, în Bragadiru. Un motociclist a accidentat mortal un pieton

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că, joi seara, pe DN 6, în localitatea Bragadiru din judeţul Ilfov, un motociclist a accidentat mortal un...

Welkins: Excelență în siguranță și inovație pentru clădiri

În lumea modernă, unde siguranța, accesibilitatea și iluminarea sunt priorități esențiale, compania Welkins Fire Protection Solutions SRL se remarcă ca un lider în furnizarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă