23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalRobert Mueller declară în Congres că Trump a dorit să îl concedieze

Robert Mueller declară în Congres că Trump a dorit să îl concedieze

După ce a fost întrebat la o audiere în faţa Camerei Reprezentanţilor a Congresului american dacă Trump a vrut să îl concedieze, Mueller a făcut referire la raportul său şi a răspuns: „Aşa scrie în raport şi da, susţin în continuare acest lucru”.

În ceea ce priveşte raportul care prezintă concluziile anchetei privind o posibilă implicare a Rusiei în alegerile prezidenţiale americane din 2016 pentru a-l ajuta pe Trump să câştige, Mueller a afirmat: „Concluziile indică faptul că preşedintele nu a fost exonerat privind faptele pe care le-ar fi comis. Nu acest lucru arată raportul”.

Procurorul special a condus, timp de doi ani, o anchetă complexă cu scopul de a stabili dacă Rusia a cooperat cu echipa de campanie a lui Donald Trump în vederea alegerii candidatului republican în 2016.
În raportul său de anchetă, de peste 400 de pagini, făcut public în aprilie, Robert Mueller a conchis că nu există ”probe suficiente” ale vreunei înţelegeri, în pofida unor numeroase contacte între Moscova şi apropiaţi ai lui Trump.
El prezintă, de asemenea, presiuni tulburătoare exercitate asupra anchetei sale de către şeful statului, iar mai mulţi oficiali din cadrul opoziţiei democrate reclamă de atunci deschiderea unei proceduri în vederea destiturii (impeachment) lui Trump.

Cele mai citite

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Șobolanii au invadat spațiile verzi din Târgoviște. FOTO

Primăria Municipiului Târgoviște pare că a rămas restantă cu deratizarea în acest an. Șobolanii de mari dimensiuni au fost suprinși de cetățeni ai orașului-reședință a...
Ultima oră
Pe aceeași temă