Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Facebook

Foto: Facebook

România acuză defăimarea simbolurilor naționale la Budapesta. La Ambasadă s-a pus steagul secuiesc

Ministerul român al Afacerilor Externe reclamă "atitudinea provocatoare a Mișcării Celor 64 de comitate", care a arborat, duminică, un steag secuiesc pe zidul Ambasadei României de la Budapesta.

Mihai Diac 0 comentarii

Ministerul român al Afacerilor Externe a transmis, luni, un comunicat în care "îşi manifestă preocuparea faţă de atitudinea provocatoare a Mișcării Celor 64 de comitate” și condamnă producerea unor astfel de incidente care au ca scop "defăimarea simbolurilor naționale".

Ministerul român de Externe subliniază că "săvârșirea unor asemenea acte de către anumite persoane sau organizații, inclusiv cu programe revizioniste, este complet inacceptabilă".

Poziția exprimată de Ministerul român de Externe apare după ce stema de pe zidul Ambasadei României din Budapesta a fost acoperită cu un steag al Ţinutului Secuiesc, în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Potrivit deputatului PMP Marius Paşcan, gestul de arborare a steagului secuiesc a fost făcut în noaptea de 12 spre 13 ianuarie de membri ai grupării extremiste “Mişcarea celor 64 de comitate”, ca replică la declaraţiile premierului Mihai Tudose.

Șeful Guvernului României declarase, acum o săptămână, că “dacă steagul secuiesc va flutura pe instituţiile de acolo, toţi vor flutura lângă steag. Nici nu poate fi vorba de o astfel de autonomie pentru secui”.

În urma acestei declarații, acum trei zile, ministrul maghiar de Externe, Peter Szijarto, l-a convocat pe ambasadorul României la Budapesta și i-a transmis acestuia un protest din partea Guvernului Ungariei.

Comentarii

loading...