14.3 C
București
duminică, 19 septembrie 2021

România cere solidaritate din partea UE, în contextul atacului în care a fost ucis un marinar român

Ministrul român al Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a avut o convorbire prin telefon cu Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate, Josep Borrell (Spania). 

Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE), această convorbire s-a purtat marți, 3 august 2021, având ca subiect atacul de acum o săptămână din Marea Arabiei, atac în urma căruia doi membri din echipajul unui petrolier au fost uciși. Una dintre victime a fost comandantul navei, care era cetățean român, iar cealaltă victimă a fost un cetățean britanic din cadrul echipei de securitate a navei.

În convorbirea avută cu Josep Borrell, Bogdan Aurescu „a pledat pentru solidaritate din partea Uniunii Europene şi pentru condamnarea publică a acestui incident la nivelul comunităţii internaţionale”, precizează comunicatul de presă transmis de MAE. 

Tot potrivit MAE, ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, „a reiterat gravitatea incidentului şi a amintit natura deliberată a atacului, atribuit, în evaluarea României şi a altor parteneri internaţionali, pe baza informaţiilor disponibile, Republicii Islamice Iran”.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă