Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

România va participa astăzi la inaugurarea Ambasadei SUA din Ierusalim

România va participa astăzi la inaugurarea Ambasadei SUA din Ierusalim

România, Austria, Ungaria şi Cehia au acceptat invitaţia Ministerului israelian de Externe de a participa la ceremonia de deschidere a Ambasadei SUA din Ierusalim, care va avea loc duminică, relatează site-ul cotidianului Haaretz, conform Mediafax.

Rl online 0 comentarii

Potrivit presei israeliene, România va fi reprezentată la recepţia din această seară de la Ierusalim organizată cu ocazia inaugurarii ambasadei americane. Haaretz precizează că România şi Austria sunt percepute ca fiind „prietenoase” faţă de politica Guvernului Benjamin Netanyahu.

Iniţial, Bulgaria a anunţat şi ea că îşi va trimite ambasadorul la ceremonie, însă ulterior a oferit un răspuns neclar Ministerului israelian de Externe.

În total, 30 de state din cele 86 care au misiuni diplomatice în Israel au acceptat invitaţia de a participa la inaugurarea Ambasadei SUA din Ierusalim.

Germania, Polonia, Rusia şi Polonia au refuzat să participe la eveniment.

Anterior, România, Cehia şi Ungaria au blocat planurile de adoptare a unei declaraţii comune a Uniunii Europene prin care se condamna mutarea Ambasadei SUA de la Tel Aviv la Ierusalim. Autoritatea Palestiniană a condamnat, sâmbătă, poziţia adoptată de cele trei state.

Ministerul palestinian de Externe spune că poziţia celor trei ţări contravine politicii UE, iar acţiunea lor împotriva unei astfel de declaraţii comune este "o încălcare clară a Dreptului internaţional, a rezoluţiilor ONU, a Convenţiilor de la Geneva şi a principiilor privind drepturilor omului", adăugând totodată că un astfel de gest încurajează "autorităţile israeliene ocupante să continue să încalce Dreptul internaţional".

Comentarii

loading...