Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Printre cei şapte oligarhi sancţionaţi se află multimiliardarul Oleg Deripaska, proprietarul Rosal şi apropiat al lui Putin

Printre cei şapte oligarhi sancţionaţi se află multimiliardarul Oleg Deripaska, proprietarul Rosal şi apropiat al lui Putin

Rosal, gigantul rus al aluminiului, s-a prăbuşit la Bursă

Rosal, întreprinderea care reprezintă 7% din producţia mondială de aluminiu, a pierdut aproape 50% din valoare pe pieţe, după anunţarea de noi sancţiuni americane contra unor oameni de afaceri, înalţi responsabili şi firme rusești.

Gabriela Anghel 0 comentarii

Printre persoanele vizate de Washington figurează oligarhi apropiaţi de Kremlin şi firmele lor, înalţi responsabili ruşi şi societatea Rosoboronexport, care controlează exporturile de armament ale Moscovei, în total 24 de persoane şi 14 entităţi rusești.

Printre cei şapte oligarhi sancţionaţi se află multimiliardarul Oleg Deripaska, proprietarul Rosal şi aliat apropiat al preşedintelui Putin, Igor Rotenberg şi Viltor Vekselberg, actori importanţi în sectorul energetic, senatorul Suleiman Kerimov (inculpat pentru spălare de bani pe Coasta de Azur) şi ex-ginerele lui Putin, Kiril Shamalov.

Vekselberg şi Deripaska sunt bine implantaţi şi în Elveţia. Trezoreria americană a precizat că Oleg Deripaska „a făcut obiectul unei anchete pentru spălare de bani şi a fost acuzat că a ameninţat viaţa rivalilor săi economici, că a pus ilegal sub ascultare un reprezentant al guvernului şi a participat la acţiuni de extorcare de bani şi alte acțiuni de racket”.

De asemenea, există acuzaţii potrivit cărora Deripaska a mituit un funcţionar guvernamental, a ordonat moartea unui om de afaceri şi are legături cu un grup criminal organizat rus.

Trezoreria americană a precizat că noile sancţiuni prevăd îngheţarea conturilor din străinătate, iar cetăţenii americani nu pot face afaceri cu indivizii vizaţi, riscând sancţiuni dacă încearcă să faciliteze tranzacţii în contul persoanelor aflate pe lista Administraţiei Trump.   

Comentarii

loading...