22 C
București
vineri, 17 septembrie 2021

Rudy Giuliani reia atacurile la adresa anchetei lui Robert Mueller

Ancheta, menită să determine o eventuală complicitate între Rusia şi echipa de campanie a lui Donald Trump în timpul alegerilor prezidenţiale americane din 2016, ”nu ar fi trebuit să înceapă niciodată”, a declarat la CNN Rudy Giuliani, care subliniat că ”nu există nicio probă privind o complicitate”.

În sprijinul afirmaţiilor sale, el a explicat că nu mai crede că ancheta coordonată de Robert Mueller, iniţiată după destituirea directorului FBI James Comey de către Trump, este legitimă. Declaraţiile fostului primar new-yorkez susţin afirmaţiile preşedintelui Trump, care a denunţat această anchetă pe care a calificat-o deja drept ”cea mai mare vânătoare de vrăjitoare din istoria americană”.

Liderul de la Casa Albă ar putea totuşi accepta să fie audiat de procurorul Robert Mueller, în anumite condiţii, a adăugat Giuliani. ”Dorinţa sa de a face acest lucru este intactă”, a spus el, precizând că echipa de avocaţi a preşedintelui american se teme că ancheta ar putea fi ”trucată”.

Rudy Giuliani ar dori ca interogatoriul lui Trump să se limiteze la două aspecte: complicitate şi obstrucţionare justiţiei. În opinia sa, echipa procurorului Robert Mueller ar putea fi de acord cu această propunere.

Ultima oră
Pe aceeași temă