16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternaționalRusia a aprobat un împrumut de 38 de milioane de euro către...

Rusia a aprobat un împrumut de 38 de milioane de euro către armata cubaneză

Acordul a fost anunţat iniţial în noiembrie după ce preşedintele rus Vladimir Putin s-a întâlnit cu omologul său cubanez, Miguel Diaz-Canel, la Moscova.
 
Acum a fost finalizat acordul de către Rusia, a informat Shugayev într-un interviu publicat în ziarul rus Kommersant.
 
Kommersant a informat anterior că Moscova plănuieşte să acorde Cubei un împrumut pentru achiziţionarea de tancuri, vehicule armate şi, posibil, elicoptere.
 
Cuba, o ţară comunistă, este un aliat apropiat al Venezuelei, unde preşedintele Nicolas Maduro este supus unor presiuni din partea opoziţiei şi a comunităţii internaţionale pentru a demisiona.
 
În interviu, Shugayev a precizat că Rusia este îngrijorată de criza din Venezuela şi nu ia în considerare modificarea cooperării cu Caracas.
 
Conform lui Shugayev, cooperarea cu Venezuela priveşte doar armele care au fost furnizate deja şi ajutorarea Caracasului în a construi facilităţi militare.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu anunță construcția noului stadion Dan Păltinişanu din Timișoara. Ce capacitate va avea

Premierul Marcel Ciolacu anunță, joi, noi investiții în Timiș, respectiv construcția noului stadion Dan Păltinişanu, cu o capacitate de 30 de mii de locuri,...

Crește cu 50% numărul de muncitori filipinezi așteptați în România anul acesta

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei Filipino-Române organizate de curând în Filipine, de către Departamentul de Muncitori Migranți, din cadrul Guvernului Filipinez, a...

Raed Arafat trimite o echipă de experți la Slănic Prahova în urma surpării de teren

Secretarul de stat Raed Arafat, şeful DSU, a precizat joi că o echipă de experţi urmează să ajungă la Slănic Prahova pentru a evalua...
Ultima oră
Pe aceeași temă