9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăInternaționalRusia acuză blocarea pe rețele a lui Trump: ”cenzură frenetică și totalitarism...

Rusia acuză blocarea pe rețele a lui Trump: ”cenzură frenetică și totalitarism digital”

Blocarea conturilor președintelui american Donald Trump și a susținătorilor săi pe rețelele sociale este o manifestare a cenzurii și a totalitarismului digital. Această opinie a fost exprimată de șeful adjunct al Consiliului de Securitate al Federației Ruse, fostul președinte de carton, Dmitri Medvedev.

El a subliniat că rețelele sociale au declanșat un război informațional fără reguli împotriva actualului președinte american. În același timp, Medvedev este încrezător că, în cazul retragerii complete a lui Trump din politică și a distrugerii „amprentei sale digitale”, va rămâne o divizare în mintea americanilor.

Medvedev e de părere că sistemul electoral american demodat a condus la o agravare la limita celei mai importante probleme referitoare la rolul fără precedent al rețelelor sociale și al noilor medii în politica publică și, în consecință, al companiilor IT private care le dețin.

Potrivit lui Medvedev, spre deosebire de mass-media americană obișnuită, ale cărei activități sunt reglementate de legi și care, chiar susținând un anumit candidat, încă difuzează declarațiile adversarului său, rețelele de socializare se află în afara reglementărilor speciale și funcționează pe baza acordurilor utilizatorilor.

“Și astfel au declanșat un război informațional fără reguli! Și un război împotriva unei persoane”, a subliniat Medvedev.

El a reamintit că în timpul numărării voturilor după alegerile din SUA, publicațiile lui Trump pe Twitter au fost etichetate mai întâi ca fiind un conținut nesigur, apoi ascunse pentru lectură, iar după evenimentele din Capitol, conturile președintelui Statelor Unite au fost blocate pe toate rețelele sociale, unde numărul total al abonaților săi era de aproximativ 200 milioane de oameni. “Acest lucru se întâmplă în ciuda faptului că postările care au dus la blocarea lui Trump nu sunt mult diferite de retorica sa din ultimele săptămâni”, a menționat Medvedev, adăugând că, în urma lui Trump, relatările susținătorilor săi de pe diferite platforme “, care au fost percepute anterior ca platformă pentru o discuție completă. “

“Pentru America și pentru întreaga lume, o astfel de cenzură corporativă la acest nivel este cu adevărat un fenomen extraordinar. Se pune întrebarea, cine sunt acești înalți judecători care au decis că pot, din propria lor voință, conform numai ei cunoaște regulile și, de fapt, din – pentru preferințele lor politice, pentru a-l priva pe președintele țării de oportunitatea de a comunica cu un public de milioane? ” – a continuat Medvedev. Potrivit acestuia, „Trump este bun sau nu, dar este cetățean al țării sale și chiar un oficial în care au încredere aproape jumătate dintre americani”.

“Se pare că mai multe corporații tehnologice cu sediul în California, care au gustul pentru putere, și-au permis să manipuleze în mod liber știrile și faptele pe baza preferințelor lor politice. Ce este asta dacă nu cenzură revoltătoare?” – a subliniat șeful adjunct al Consiliului de Securitate al Federației Ruse.

Potrivit lui Medvedev, aceste corporații, dictându-și termenii, „au început să înlocuiască instituțiile statului, să le invadeze aria de responsabilitate, au început să își impună în mod activ poziția asupra unui număr imens de oameni, lipsindu-i de posibilitatea de a alege”. La rândul lor, 75 de milioane de alegători care au votat pentru Trump și sute de milioane de abonați ai săi „au rămas în urmă”, „au fost etichetați ca fiind de încredere”, a spus șeful adjunct al Consiliului de Securitate.

“Și ce este asta, dacă nu spectrul totalitarismului digital, care umple treptat societatea. Îl privește (și potențial întreaga lume) de oportunitatea de a naviga obiectiv ceea ce se întâmplă”, a subliniat Medvedev.
 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă