Rusia acuzată că ar fi fost în spatele atacurilor aeriene din Idlib

Rusia acuzată că ar fi fost în spatele atacurilor aeriene din Idlib

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, un organism de monitorizare independent , a declarat că o piaţă publică din centrul oraşului Maaret al-Numaan din provincia siriană Idlib a fost bombardată de avioane de lupta rusești, omorând cel puțin 23 de persoane, conform DPA.

Lorand Stoica 0 comentarii

Armata rusă a negat efectuarea vreunui atac aerian luni asupra unei pieţe aglomerate din Idlib.

Forţele aeriene ale Rusiei "nu au efectuat nicio astfel de misiune în această parte a Republicii Arabe Siriene", a menţionat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat transmis prin email agenţiei dpa.

Rusia este principalul aliat militar al controversatului preşedinte sirian Bashar al-Assad în această ţară din Orientul Mijlociu devastată de un război civil multilateral. Începând cu sfârşitul lunii aprilie, forţele lui Bashar al-Assad, susţinute de puterea aeriană a Rusiei, au dus o campanie masivă împotriva rebelilor din provinciile Hama şi Idlib, ultimele mari bastioane ale opoziţiei din ţară. Ofensiva a provocat până acum moartea a 2.599 de oameni, inclusiv 707 civili, şi deplasarea a peste 300.000 de persoane, potrivit OSDO

Comentarii

loading...