Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ambasadorul Marii Britanii, absent de la reuniunea care va dezbate cazul Skripal

Ambasadorul Marii Britanii, absent de la reuniunea care va dezbate cazul Skripal

Ambasadorul Marii Britanii în Rusia, Laurie Bristow, nu va participa la reuniunea organizată miercuri de Ministerul de Externe rus pentru a prezenta punctul de vedere al Moscovei în cazul otrăvirii fostului agent rus Serghei Skripal la Salisbury, în sudul Angliei, relatează AFP.

Iulia Zarnescu 0 comentarii

Rusia i-a convocat pe ambasadorii străini acreditaţi pe teritoriul său, miercuri, la ora 12:00 GMT, pentru o "întâlnire cu oficiali şi experţi ai Departamentului pentru probleme de neproliferare şi control al armelor" din Ministerul de Externe rus.

"Ambasadorul britanic nu va participa la această întâlnire", a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a Ambasadei Marii Britanii la Moscova, Zeenat Khanche.

Ambasada va fi reprezentată de un funcţionar la "nivel operaţional", a adăugat ea, refuzând să ofere detalii.

Nici şeful delegaţiei Uniunii Europene în Rusia nu va fi prezent la reuniune, acesta fiind plecat din ţară. El va fi reprezentat de numărul doi, Sven-Olov Carlsson, a declarat pentru AFP purtătoarea sa de cuvânt, Luca Eszter Kadar.

Reuniunea va fi consacrată cazului otrăvirii fostului spion Serghei Skripal şi a fiicei sale Iulia, în data de 4 martie, la Salisbury, şi acuzaţiilor Londrei la adresa Moscovei.

"Este prevăzut ca punctul de vedere al Rusiei să le fie prezentat reprezentanţilor oficiali ai statelor străine, să li se răspundă acestora la eventualele întrebări şi ca Rusia să îşi expună propriile întrebări" în acest caz, a declarat purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse.

Otrăvirea celor doi a provocat o gravă criză în relaţiile deja tensionate dintre Moscova şi occidentali şi a fost urmată de expulzarea a 23 de diplomaţi ruşi din Marea Britanie şi de îngheţarea relaţiilor bilaterale.

Rusia, care îşi clamează nevinovăţia, a anunţat, ca măsură de retorsiune, expulzarea unui număr egal de diplomaţi britanici şi sistarea activităţilor British Council pe teritoriul său, potrivit AGERPRES.

Comentarii

loading...