13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalRusia anunță vaccinare în masă antiCovid în luna octombrie

Rusia anunță vaccinare în masă antiCovid în luna octombrie

Presa rusă l-a citat pe Mikhail Murashko spunând că medicii și profesorii vor fi primii care vor primi vaccinul. Reuters, citând surse anonime, a declarat că primul vaccin potențial al Rusiei va fi aprobat de autoritățile de reglementare în această lună.

Cu toate acestea, unii experți sunt preocupați de abordarea rapidă a Rusiei. Vineri, principalul expert în boli infecțioase din SUA, dr. Anthony Fauci, și-a declarat speranța că Rusia și China – „testează efectiv vaccinul” înainte de a îl administra oricui.

Dr Fauci a spus că SUA ar trebui să aibă un vaccin „sigur și eficient” până la sfârșitul acestui an. “Nu cred că vor exista vaccinuri finalizate cu mult înaintea noastră, încât să trebuiască să depindem de alte țări pentru a ne primi vaccinuri”, a spus el parlamentarilor americani.

În acest moment, diverse soluții de vaccinuri contra coronavirusului sunt dezvoltate în întreaga lume și peste 20 se află în prezent în faza studiilor clinice.

Ministrul rus al Sănătății, citat de agenția de știri Interfax, a declarat că Institutul Gamaleya, o unitate de cercetare din Moscova, a terminat studiile clinice ale unui vaccin și că faza birocratică pentro omologarea acestuia este la final.

„Planificăm vaccinări mai largi pentru luna octombrie”, a spus el, adăugând că profesorii și medicii ar fi primii destinatari ai soluțiilor medicamentoase anti Covid.

Luna trecută, oamenii de știință ruși au spus că studiile din stadiul incipient al unui vaccin pe bază de adenovirus dezvoltat de Institutul Gamaleya au fost finalizate și că rezultatele au fost un succes.

Cele mai citite

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...

Corespondentul rus de război Semion Eremin a fost ucis într-un atac cu drone

Corespondentul rus de război Semion Eremin, care lucra pentru cotidianul rusesc Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu drone ucrainene în sud-estul Ucrainei,...
Ultima oră
Pe aceeași temă