Foto: Facebook

Foto: Facebook

Rusia are bune intenții, dar nu depășiți "liniile roșii", avertizează liderul de la Kremlin

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a anunțat, în discursul său anual, că Occidentul nu trebuie să interpreteze "bunele intenții" ale Rusiei drept slăbiciune.

Mihai Diac 0 comentarii

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a lansat un avertisment dur către Occident, în contextul relațiilor tot mai tensionate din Europa de Est.

''Sper că nimănui nu-i va veni ideea de a trece linia roşie cu Rusia'', a avertizat președintele Putin în discursul său anual, adresat Adunării Federale - Parlamentul Federației Ruse.

''Dar noi vom stabili singuri pe unde trece aceasta'', a subliniat președintele Rusiei cu privire la "linia roșie", lăsând să se înțeleagă că Rusia își rezervă astfel dreptul de a acționa atunci când va considera necesar.

Discursul a fost rostit de președintele Putin miercuri, 21 aprilie 2021, iar ambiguitatea cu privire la poziția "liniei roșii" a fost clarificată o zi mai târziu de purtătorul său de cuvânt, Dmitri Peskov.

"În ceea ce priveşte liniile roşii, acestea sunt evidente. În primul rând este vorba de interesele noastre naţionale, de interesele securităţii noastre externe, de interesele securităţii noastre interne şi de a nu admite vreo imixtiune", a explicat purtătorul de cuvânt într-o declarație preluată de agenția de presă oficială a Rusiei, TASS.

Vladimir Putin, în discursul său, mai susține că Rusia are în acest moment o atitudine "moderată" față de statele occidentale, renunțând chiar să reacționeze în anumite situații în care ar avea acest drept.

''Ne comportăm în ansamblu cu reţinere şi într-o manieră moderată, de multe ori fără să răspundem acţiunilor neprietenoase sau chiar unor grosolănii flagrante'', a declarat Vladimir Putin.

Comentarii

loading...