5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalRusia avertizează Occidentul că nu acceptă înlăturarea de la putere a lui...

Rusia avertizează Occidentul că nu acceptă înlăturarea de la putere a lui Bashar al-Assad

”Ministrul de externe francez (Jean-Yves Le Drian) a anunţat că reuniunea Consiliului de Securitate al ONU va fi dedicată (luni) nu doar situaţiei din Afrin, ci şi situaţiei din Ghouta Orientală şi Idlib”, a afirmat ministrul Lavrov.

În acest context, șeful diplomației ruse a acuzat ”partenerii occidentali” că agită apele în legătură cu Ghouta Orientală şi Idlib în condiţiile în care o concentrare mare de rebeli ai Fateh al-Sham, fostul Front al-Nusra, care efectuează tiruri asupra Damascului, inclusiv asupra ambasadei ruse, continuă să se afle în Ghouta Orientală.

Ministrul rus de Externe a mai spus că ţările occidentale ignoră faptul că ”datorită eforturilor guvernului rus şi ale trupelor ruse a început recent evacuarea celor răniţi din Ghouta Orientală, inclusiv a copiilor care au nevoie de asistenţă medicală”.

Lavrov a subliniat că Occidentul ignoră şi faptul că până recent partea de est a Idlib s-a aflat sub controlul Frontului Al-Nusra, fosta ramură a Al Qaida în Siria, considerată de ONU drept ”grupare teroristă”

”De curând, a început o ofensivă a armatei siriene, cu sprijinul nostru, care s-a încheiat cu încercuirea părţii principale a grupării Fateh al-Sham”, a spus Lavrov, opinând că aceasta se pare că a provocat îngrijorarea ”unor ţări occidentale”.

În opinia sa, toate acestea confirmă încă o dată că SUA şi coaliţia condusă de ele încearcă să protejeze fostul Front Al Nusra pentru a putea realiza planul de schimbare a regimului preşedintelui Bashar al-Assad, ”aşa-numitul plan B”.

“Pentru noi, aceasta este absolut inacceptabil, ne vom opune ferm acestor încercări”, a avertizat Serghei Lavrov.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă