21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalRusia califică drept regretabil testul american cu rachetă efectuat în 18 august

Rusia califică drept regretabil testul american cu rachetă efectuat în 18 august

Serghei Riabkov, adjunct al ministrului de externe rus, a subliniat că Moscova nu se va lăsa atrasă într-o cursă a înarmării.

”Regretăm toate acestea. SUA o apucă într-o manieră flagrantă pe calea unei escaladări a tensiunilor militare, dar noi nu vom ceda provocării”, a spus Riabkov.

El a adăugat că ţara sa încă nu are intenţia de a desfăşura rachete dacă SUA nu iau primele o asemenea măsură.

Pentagonul a anunţat luni că armata americană a efectuat duminică un test cu rachetă convenţională de croazieră cu rază medie de acţiune, lansată de pe coasta sa vestică.

Testele cu acest tip de rachetă ar fi fost interzise prin INF, din care SUA s-au retras pe 2 august, acuzând Rusia de încălcarea lui. Testul a fost efectuat de pe insula San Nicolas, duminică la ora locală 14:30, a precizat Pentagonul.

Chiar în ziua retragerii SUA din INF, secretarul american al apărării Mark Esper a anunţat că ţara sa va accelera dezvoltarea de noi ”rachete sol-aer convenţionale, într-un răspuns prudent la acţiunile Rusiei”.

Cele mai citite

Nicolae Ciucă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO: „Aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră”

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a evidenţiat, vineri, într-un mesaj transmis cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la admiterea României în...

Grav accident auto pe DN2 – E85, în Vrancea! Opt persoane, rănite în urma coliziunii dintre un autoturism și un microbuz

Opt persoane au fost rănite, vineri, la intersecţia DJ 205 R Coteşti cu DN2 - E85, în urma coliziunii dintre un microbuz de transport...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă