14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalRusia expulzează trei diplomați europeni pentru participare la protestele anti - Putin!

Rusia expulzează trei diplomați europeni pentru participare la protestele anti – Putin!

Reprezentanții ambasadelor din Suedia, Polonia și Republica Federală Germania au fost chemați vineri la Ministerul de Externe al Rusiei în legătură cu decizia luată și li s-a înmânat un protest oficial, alături de solicitarea de a părăsi Federația Rusă în cel mai scurt timp posibil.

“În conformitate cu Convenția de la Viena privind relațiile diplomatice din 18 aprilie 1961, diplomații care au luat parte la acțiuni ilegale au fost declarați persona non grata. Li se ordonă să părăsească teritoriul Federației Ruse în viitorul apropiat” , a declarat Ministerul rus de externe într-un comunicat care poate fi citit aici.

“Partea rusă se așteaptă ca în viitor misiunile diplomatice ale Regatului Suediei, Republicii Polonia și Republicii Federale Germania și personalul acestora să respecte strict normele dreptului internațional”, a declarat departamentul diplomatic.

Oficialii ruși au arătat că, potrivit înregistrărilor, participarea la acțiuni ilegale a angajaților consulatelor generale din Suedia și Polonia la Sankt Petersburg, precum și a unui angajat al ambasadei germane la Moscova s-a consemnat în Piața Smolenskaya, subliniindu-se faptul că astfel de acțiuni venite din partea lor sunt inacceptabile și nu corespund statutului lor diplomatic.

Anterior, reprezentantul oficial al Ministerului de Externe rus, Maria Zakharova, a spus că ministrul de externe Sergei Lavrov, la discuțiile de marți cu omologul său suedez Ann Linde, a vorbit despre participarea unui angajat al misiunii diplomatice suedeze la un protest necoordonat in Rusia. Zakharova a subliniat, de asemenea, că Moscova va răspunde în mod similar la fiecare caz de ingerință în afacerile interne, în legătură cu situația cu Alexei Navalnîi, a diplomaților străini aflați în Federația Rusă .

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou eliberat de...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă