7.9 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăInternaționalRusia extinde lista personalităților și companiilor ucrainene pe care le sancționează

Rusia extinde lista personalităților și companiilor ucrainene pe care le sancționează

Potrivit unui decret semnat de premierul rus Dmitri Medvedev, 245 de indivizi şi şapte întreprinderi ucrainene, în special din sectoarele energetic şi al apărării, au fost incluse pe o primă ‘listă neagră’ publicată la începutul lunii noiembrie de către autorităţile de la Moscova.

În total, 567 de personalităţi şi 75 de întreprinderi ucrainene fac obiectul acestor sancţiuni economice care prevăd îngheţarea activelor lor în Rusia.

Pe contul său de Twitter, Dmitri Medvedev a explicat că noile măsuri au fost decise ”pentru apărarea intereselor guvernului, întreprinderilor şi cetăţenilor Rusiei”.

Relaţiile dintre Moscova şi Kiev s-au deteriorat treptat după venirea partidelor proeuropene la putere la Kiev, la începutul lui 2014, şi mai ales după anexarea Crimeei de către Rusia, urmată de conflictul din estul Ucrainei.

Tensiunile au escaladat în 25 noiembrie acest an, când Rusia a arestat trei nave ucrainene şi echipajele lor în Strâmtoarea Kerci, în timp ce încercau să ajungă în Marea Azov.

Conflictul dintre armata ucraineană şi separatiştii proruşi din estul Ucrainei s-a soldat cu peste 10.000 de morţi începând din 2014. Kievul şi Occidentul acuză Rusia că îi sprijină militar pe rebelii separatişti, acuzaţie respinsă vehement de Moscova.

Cele mai citite

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești a luat titlul de vicecampioană mondială la Campionatul Mondial de Robotică de...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești s-a încununat de succes, prin obținerea titlului de vicecampioni mondiali din cadrul...

Seturi de mese si scaune pentru dining – cum alegi ceva potrivit pentru sufrageria ta

Seturile de mese și scaune sunt ideale pentru a fi poziționate într-un spațiu mare. Acestea sunt mari ca și volum și este nevoie de...

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...
Ultima oră
Pe aceeași temă