10.7 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInternaționalRusia, învinuită de un nou atac cibernetic de SUA și Marea Britanie

Rusia, învinuită de un nou atac cibernetic de SUA și Marea Britanie

‘Campania de atacuri cibernetice periculoase şi flagrante ale GRU împotriva Georgiei, naţiune suverană şi independentă, este total inacceptabilă’, a declarat ministrul britanic de externe Dominic Raab într-un comunicat. ‘Guvernul rus are de ales: să continue această atitudine agresivă faţă de alte ţări sau să devină un partener responsabil care respectă dreptul internaţional’, a subliniat el.

Departamentul de Stat al SUA invocă într-un comunicat separat ‘atacuri cibernetice generalizate’ împotriva mai multor mii de site-uri în Georgia, menţionând ‘operaţiuni destinate să semene dezbinare, să provoace nesiguranţă şi să submineze instituţiile democratice’.

În acest context, Departamentul de Stat lansează un apel către Rusia ‘să pună capăt acestui comportament în Georgia şi în alte părţi’.

National Cyber Security Centre (NCSC), organizaţia britanică pentru securitate cibernetică, a evaluat ‘cu cel mai înalt nivel de probabilitate că, la 28 octombrie 2019, GRU a efectuat atacuri cibernetice perturbatoare la scară largă’, a declarat Foreign Office.

Atacurile au vizat site-uri ale guvernului georgian, tribunale, ONG-uri, mass-media şi întreprinderi, perturbând programele a două canale de televiziune.

De asemenea, Ministerul de Externe georgian a declarat că atacul cibernetic, care a blocat site-urile pentru a afişa imaginea fostului preşedinte georgian Mihail Saakaşvili, au fost planificate şi executate de armata rusă.

Cele mai citite

Cât de des ar trebui să faci rotația anvelopelor?

Deoarece anvelopele se uzează diferit pe puntea față comparativ cu cele de pe puntea spate, acestea trebuie rotite periodic pentru a nu ajunge în...

Ghidul ANAF pentru frizeri, coafeze și manichiuriste

Ghidul privind tratamentul fiscal aplicabil veniturilor obținute de persoanele fizice din prestarea unor activități de înfrumusețare/întreținere corporală, a fost publicat joi de ANAF. Ghidul poate...

Cu o mână și jumătate pe primul titlu din ultimii 9 ani! FCSB poate deveni campioană în weekend

După patru etape din play-off, FCSB are 13 puncte avans în fruntea Ligii 1 și poate deveni matematic campioană în acest weekend, prin jocul...
Ultima oră
Pe aceeași temă