Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Rusia, învinuită de un nou atac cibernetic de SUA și Marea Britanie

Rusia, învinuită de un nou atac cibernetic de SUA și Marea Britanie

SUA şi Marea Britanie au acuzat joi serviciul de informaţii al armatei ruse (GRU) că ar fi în spatele unui atac cibernetic de amploare din 2019 împotriva Georgiei, care a afectat mii de site-uri georgiene şi a întrerupt emisia televiziunii naţionale de la Tbilisi, potrivit AFP.

Rl online 0 comentarii

'Campania de atacuri cibernetice periculoase şi flagrante ale GRU împotriva Georgiei, naţiune suverană şi independentă, este total inacceptabilă', a declarat ministrul britanic de externe Dominic Raab într-un comunicat. 'Guvernul rus are de ales: să continue această atitudine agresivă faţă de alte ţări sau să devină un partener responsabil care respectă dreptul internaţional', a subliniat el.

Departamentul de Stat al SUA invocă într-un comunicat separat 'atacuri cibernetice generalizate' împotriva mai multor mii de site-uri în Georgia, menţionând 'operaţiuni destinate să semene dezbinare, să provoace nesiguranţă şi să submineze instituţiile democratice'.

În acest context, Departamentul de Stat lansează un apel către Rusia 'să pună capăt acestui comportament în Georgia şi în alte părţi'.

National Cyber Security Centre (NCSC), organizaţia britanică pentru securitate cibernetică, a evaluat 'cu cel mai înalt nivel de probabilitate că, la 28 octombrie 2019, GRU a efectuat atacuri cibernetice perturbatoare la scară largă', a declarat Foreign Office.

Atacurile au vizat site-uri ale guvernului georgian, tribunale, ONG-uri, mass-media şi întreprinderi, perturbând programele a două canale de televiziune.

De asemenea, Ministerul de Externe georgian a declarat că atacul cibernetic, care a blocat site-urile pentru a afişa imaginea fostului preşedinte georgian Mihail Saakaşvili, au fost planificate şi executate de armata rusă.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...