Rusia invită SUA să nu intervină în afacerile interne ale Iranului

Rusia invită SUA să nu intervină în afacerile interne ale Iranului

Rusia a cerut joi Statelor Unite ale Americii să nu intervină în ceea ce Moscova numeşte 'afacerile interne' ale Iranului, a afirmat ministrul de externe adjunct rus Serghei Riabkov într-o declaraţie pentru agenţia oficială de presă TASS.

Iulian Budușan 0 comentarii

Riabkov a declarat că SUA se folosesc în mod deliberat de situaţia din Iran pentru a încerca să submineze acordul nuclear încheiat de marile puteri cu Teheranul în 2015.

Într-o postare pe Twitter, preşedintele american Donald Trump a declarat miercuri că SUA îi vor sprijinul "atunci când va veni timpul" pe cei care manifestează în Iran.

'Respect pentru poporul din Iran care încearcă să răstoarne guvernul său corupt. Veţi vedea un mare sprijin din partea Statelor Unite atunci când va veni timpul!', a scris Donald Trump în mesajul său.

În acelaşi timp, purtătorul de cuvânt al preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan a avertizat împotriva oricărei tentaţii de interferenţă externă în politica Iranului, spunând că astfel de acţiuni ar putea provoca o reacţie. Iranienii au dreptul de a protesta liber, a mai spus Ibrahim Kalin, adăugând că este imposibil de tolerat acte de distrugere şi violenţă.

Cel puţin 21 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma manifestaţiilor de la începutul lor cu o săptămână în urmă.

Comentarii

loading...