11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalRusia l-a pus sub acuzare pentru spionaj pe fostul puşcaş marin american...

Rusia l-a pus sub acuzare pentru spionaj pe fostul puşcaş marin american Paul Whelan

Serviciul federal de securitate rus (FSB) l-a arestat vineri pe Whelan sub bănuiala de spionaj, dar nu a dezvăluit natura presupuselor sale activităţi.

Paul Whelan se afla în Rusia pentru a participa la căsătoria unui prieten şi nu are nimic să i se reproşeze, a declarat miercuri familia sa. El participa împreună cu alţi invitaţi la celebrarea acestei căsătorii în hotelul Metropol din Moscova când a dispărut, a precizat fratele său David pentru CNN.

Paul Whelan este vizat de o anchetă penală, a declarat FSB. Codul penal rusesc sancţionează spionajul cu pedepse de închisoare între 10 şi 20 de ani.

Departamentul de Stat al SUA a anunţat că Moscova l-a informat despre această arestare şi a cerut ca Whelan să poată beneficia de o vizită consulară, potrivit prevederilor Convenţiei de la Viena.

BorgWarner, o societate cu sediul în Michigan care furnizează piese de schimb fabricanţilor de automobile, a indicat că Paul Whelan avea un post de director în cadrul companiei, însărcinat în special cu securitatea în clădirile întreprinderii de la Auburn Hills (Michigan) şi în alte situri ale companiei.

Daniel Hoffman, fost şef al antenei CIA la Moscova, nu a exclus ca preşedintele rus Vladimir Putin să fi ordonat arestarea lui Whelan pentru a recurge la un schimb cu Maria Butina, o tânără rusoaică acuzată în SUA că ar fi vrut să se infiltreze în beneficiul Moscovei în unele organizaţii americane, între care şi puternica National Rifle Association (NRA).

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă