14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalRusia lansează demonstrativ rachete balistice și hipersonice în pragul expirării Tratatului START

Rusia lansează demonstrativ rachete balistice și hipersonice în pragul expirării Tratatului START

Deja în serviciul forțelor aerospațiale rusești, sistemul este descris ca unul de protecție împotriva atacurilor aeriene și spațiale. Moscova acuză faptul că, în ultima vreme, Washingtonul i-a minimalizat capacitățile balistice și, prin acest test, speră să demonstreze veridicitatea ceea ce oficialii americani numeau anterior „informații false” în privința capacității militare avansate a Kremlinului.

“În zona de testare Sary-Shagan (Republica Kazahstan), un echipaj de luptă al trupelor de apărare aeriană și antirachetă ale Forțelor Aerospatiale a efectuat cu succes o lansare test a unei noi rachete a sistemului rus de apărare antirachetă”, a declarat, propagandistic, Ministerul Apărării din Rusia.

Racheta test separat a lovit o țintă situată la 450 km distanță și a parcurs distanța până la obiectiv cu o viteză de peste Mach 8.

Aplicația din Kazahstan vine după ce, în octombrie, fregata ”Amiral Gorshkov” a testat o rachetă hipersonică Tsirkon lansată din Marea Albă, aceasta lovind o țintă maritimă în Marea Barents.
Rusia a promis că va mai efectua o serie de teste de rachete hipersonice și balistice până la sfârșitul anului.

Acest lucru este îngrijorător, în special având în vedere potențialul pentru o nouă cursă a armamentului în stilul „Războiului Rece” între Statele Unite și Rusia, deoarece reperul noului tratat START de reducere a armelor nucleare va expira în 5 februarie 2021, cu excepția cazului în care va fi reînnoit.

Negocierile în curs între Kremlin și administrația Trump au părut promițătoare, dar probabil că Rusia va aștepta în acest moment să continue discuțiile cu noua administrație Biden.

Cele mai citite

Presa din Israel, despre presupusul atac asupra Iranului

Presupusul atac asupra Iranului ar trebui interpretat ca un avertisment adresat Teheranului cu privire la capacităţile ofensive ale Israelului şi ca un semn că Israelul...

Nicu Ștefănuță a depus plângere la CNCD împotriva preotului Nicolae Tănase, din cauza declarației revoltătoare la adresa femeilor abuzate sexual

Europarlamentarul independent Nicu Ștefănuță, vicepreședinte al Grupului Verzilor din Parlamentul European, a depus o plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) împotriva preotului...

Trei avioane F-16 cumpărate din Norvegia au ajuns în România

Trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat, astăzi, la Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu" de la...
Ultima oră
Pe aceeași temă