23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalRusia le cere soldaților străini să părăsească sudul Siriei, la granița cu...

Rusia le cere soldaților străini să părăsească sudul Siriei, la granița cu Israel

Israelul a cerut ferm armatei rivalului său Iran să părăsească complet Siria, considerând prezenţa iraniană o ameninţare la adresa securităţii sale naţionale.
Rusia a reuşit să menţină relaţii strânse atât cu Israelul, cât şi cu Iranul, în timp ce sprijină guvernul sirian în războiul civil multilateral.
Există acorduri internaţionale potrivit cărora toate forţele non-siriene trebuie părăsească zona de dezescaladare din sud-vest, a declarat Serghei Lavrov la Moscova.
Rusia lucrează cu SUA şi Iordania asupra acestei chestiuni, a adăugat Lavrov în comentarii difuzate de mass-media de stat.
Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu declarase cu o zi înainte că rachetele cu rază lungă de acţiune iraniene din sudul Siriei “ne pun în pericol”. “Prin urmare, Iranul trebuie să părăsească toată Siria”, a adăugat Netanyahu într-un comunicat. “Nu suntem mulţumiţi de retragerea Iranului doar din sudul Siriei”, a subliniat el.

Cele mai citite

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...

Tramvaiul 41 nu va circula sâmbătă

Linia de tramvai 41 va fi suspendată temporar, sâmbătă, 30.03.2024, anunță STB. Legătura între cartierul Drumul Taberei și zona de Nord a Capitalei se va...
Ultima oră
Pe aceeași temă