12.8 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăInternațional„Rusia lui Vladimir Putin“, pe agenda G7

„Rusia lui Vladimir Putin“, pe agenda G7

Pe ordinea de zi a summit-ului de două zile se află și tratatul nuclear cu Iranul, conflictul din Ucraina, securitatea cibernetică, „cazul Skripal” și efectele acestuia, precum și „ingerinţele externe în treburile interne”, ce se referă la rolul Rusiei în alegerile prezidențiale din Statele Unite ori din alte ţări din Europa. 

Siria se va afla, de asemenea, în centrul discuţiilor, având ca fundal relaţia cu Rusia, după loviturile desfăşurate de Washington, Londra şi Paris împotriva regimului sirian ca răspuns la  atacul chimic din Douma, în apropiere de Damasc, care a provocat uciderea a 70 de civili.

Experții susțin că atacul aliaților a fost un avertisment clar și ultim dat președintelui Bashar al-Assad și aliaților săi că lumea democrată nu mai lasă astfel de atrocități fără răspuns.

Însă, capacitățile chimice ale regimului Assad nu au fost grav afectate. Occidentalii încearcă să îşi coordoneze avertismentele la adresa Kremlinului pentru sprijinul acordat lui Bashar Al-Assad şi încearcă să impună relansarea reală a unui proces diplomatic, care să nu sprijine regimul criminal.

În privința „cazului Skripal”, Ambasada Rusiei la Londra a adresat o notă de protest Ministerului britanic de Externe și Biroului Commonwealth față de „atragerea G7 într-o campanie anti-Rusia”. 

 

Cele mai citite

Jaqueline Cristian, la un meci de calificarea pe tabloul principal de la Madrid

Jaqueline Cristian a învins-o în două seturi pe americanca McCartney Kessler, scor 7-6, 6-4, în prima rundă a calificărilor pentru tabloul principal de simplu...

Fiul lui Piedone și-a depus candidatura pentru Primăria Sectorului 5

Vlad Popescu Piedone și-a depus, luni, la Biroul Electoral Central (BEC), candidatura pentru Primăria Sectorului 5, potrivit unui comunicat al partidului PUSL. Candidatul Partidului Umanist...

UNSAR: 8 din 10 şoferi vor să ştie cât a fost valoarea despăgubirii achitate

Opt din zece şoferi (81%) şi-ar dori ca, în cazul în care suferă pagube în accidente rutiere şi sunt despăgubiţi de poliţa RCA a...
Ultima oră
Pe aceeași temă