Rusia: Operatorii de telecomunicaţii sunt nevoiţi să folosească tehnologie străină

Rusia: Operatorii de telecomunicaţii sunt nevoiţi să folosească tehnologie străină

Operatorii de telecomunicaţii din Rusia sunt nevoiţi să utilizeze tehnologie străină pentru a respecta o lege referitoare la stocarea datelor, chiar dacă preşedintele Vladimir Putin a cerut guvernului să se asigure că echipamentele necesare sunt produse de companii locale.

Rl online 0 comentarii

Legea cere operatorilor să stocheze timp de şase luni conţinutul de pe telefoanele mobile, provenit din apelurile şi mesajele text ale acestora, pentru a ajuta serviciile de securitate.

Putin a dorit ca în acest scop să fie folosită tehnologie rusă, pentru a stimula industria locală de tehnologie şi a face sistemele de telecomunicaţii mai puţin dependente de echipamentele occidentale.

Dar, din cauza termenului limită scurt pentru stocarea unor cantităţi vaste de informaţii şi a absenţei echipamentelor ruseşti, operatorii nu au altă soluţie decât să folosească echipamente produse de companii străine, între care Cisco, Hewlett Packard Enterprise şi Huawei, potrivit unor surse apropiate situaţiei.

Astfel, Rusia întâmpină aceleaşi probleme ca alte ţări, între care Statele Unite: sectorul tehnologic este multinaţional, iar dezvoltarea unor sisteme sofisticate utilizând doar echipamente locale este dificilă.

Comentarii

loading...