7.6 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăInternaționalRusia, parlamentar acuzat de legături cu o grupare de crimă organizată spaniolă

Rusia, parlamentar acuzat de legături cu o grupare de crimă organizată spaniolă

Şefii grupării, Gennady Petrov şi Alexander Malyshev, despre care se crede că sunt în Rusia, sunt în continuare căutaţi de poliţie.

Reznik a declarat că s-a prezentat la poliţie pentru a-şi dovedi nevinovăţia. Alţi cinci cetăţeni spanioli sunt puşi sub acuzare pentru sprijinirea infractorilor.

Cazul a început în 2008 atunci când poliţia spaniolă a demarat operaţiunea Troika şi a arestat 20 de mafioţi ruşi.

Reznik, a cărui soţie este şi ea pusă sub acuzare, a fost în trecut preşedintele Comisiei pentru piaţa financiară din parlamentul rus şi este membru al partidului Rusia Unită, grupare loială lui Vladimir Putin.

Operaţiunile de spălare de bani ale ruşilor se pare că au început în anii 1990 atunci când cetăţeni ruşi înstăriţi au început să cumpere vile de lux în Costa del Sol şi Insulele Baleare.

Procurorii spanioli suspectează că s-au spălat bani în valoare de peste 50 de milioane de euro de către gruparea numită Tambovskaya-Malyshevskaya din St. Petersburg.

De asemenea, procurorii au cerut sentinţe de cinci ani şi jumătate în închisoare pentru majoritatea suspecţilor şi amenzi care ar putea ajunge la 100 milioane de euro.

Dovezile constau în interceptări ale telefoanelor în care suspecţii vorbesc cu şefii grupării. Unul dintre suspecţi, Mikhail Rebo, a ajuns la un acord cu procurorii şi s-a declarat vinovat. El a primit în schimb o sentinţă redusă de doi ani în închisoare şi o amendă de 1.6 milioane de euro.

Gennady Petrov a fost arestat de poliţie în 2008 dar a fugit apoi în Rusia.

Conform acuzaţiilor, gruparea sa „s-a infiltrat în aparatul de stat” şi are „legături cu mediile politice, economice, judiciare şi poliţiste din Rusia”, citează News.ro.

În Rusia, gruparea este acuzată de omor, trafic de droguri şi arme, şantaj şi fals în acte.

Cele mai citite

Cine este BOBER, castorul care a devenit subiectul #1 în trending pe Twitter România

În peisajul digital contemporan, termenul „memecoin” a căpătat o nouă dimensiune, devenind nu doar o formă de divertisment, ci și o piesă intrigantă în...

Trafic de droguri la Brașov. DIICOT a reținut doi inculpați

La data de 25 martie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Brașov au dispus reținerea...

Cum își schimbă Nicușor Dan aspectul fizic, în timpul campaniilor electorale. FOTO

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, pare să fie extrem de preocupat de aspectul său fizic, în perioada campaniilor electorale, când dorește să pară...
Ultima oră
Pe aceeași temă