9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInternaționalRusia se inchide! Fără străini, cursuri școlare și evenimente în aer liber!

Rusia se inchide! Fără străini, cursuri școlare și evenimente în aer liber!

Rusia a interzis luni accesul în ţară al străinilor, a închis şcolile şi a limitat evenimentele publice din Moscova, în încercarea de a limita extinderea coronavirusului, transmite Reuters.

Interdicţia referitoare la intrarea în Rusia a cetăţenilor străini va fi aplicată în perioada 18 martie-1 mai, diplomaţii, personalul navigant al avioanelor şi alte categorii urmând să fie exceptaţi, potrivit guvernului.

Primarul din Moscova, Serghei Sobianin, a interzis toate evenimentele în aer liber şi a limitat evenimentele din spaţii închise la o participare de 50 de persoane, până pe 10 aprilie, a anunţat acesta pe site-ul personal. El a explicat că este nevoie de întărirea măsurilor de carantină.

Numărul cazurilor confirmate de coronavirus din Rusia a crescut luni la 93, de la 63 în ziua precedentă, dar nu au fost raportate decese.

Rusia a mai anunţat că începând de luni a anulat toate evenimentele sportive, în timp ce ministrul Sportului, Oleg Matytsin, a ordonat tuturor instituţiilor educaţionale şi ştiinţifice aflate sub jurisdicţia departamentului, să întărească măsurile sanitare şi preventive împotriva răspândirii coronavirusului.

La Moscova, Sobianin a spus că toate şcolile de stat, şcolile sportive şi alte instituţii educaţionale din oraş vor fi închise între 21 martie şi 12 aprilie.

Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă