13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalRusia şi China vor crea un centru de date pentru a explora...

Rusia şi China vor crea un centru de date pentru a explora Luna

Premierul rus, Dmitri Medvedev, a semnat marţi o rezoluţie ce autorizează agenţia spaţială rusă, Roscosmos, să negocieze un acord cu China “pentru a coopera în crearea unui centru de date comun pentru explorarea Lunii şi a spaţiului îndepărtat”.

De asemenea, Roscosmos a fost autorizat să abordeze şi să pună la punct cu Administraţia Spaţială Naţională a Chinei (ANEC) coordonarea de misiuni ruso-chineze cu ajutorul modulelor spaţiale Luna-Resurs-1 şi Chang’e 7 pentru a studia polii lunari, potrivit rezoluţiei publicate site-ul guvernului rus.

Luna-Resurs-1 este un proiect al agenţiei spaţiale ruse pentru a explora polii lunari prin survolarea şi depunerea pe suprafaţa Lunii. Misiunea include capsula spaţială Luna-26 şi vehiculul lunar Luna-27, potrivit Interfax.

China a reuşit la 3 ianuarie să asolizeze cu succes pe faţă ascunsă a Lunii sonda Chang’e 4 – o premieră istorică.

Programul chinez Chang’e a demarat cu lansarea primei sonde orbitale în anul 2007, iar de atunci au fost trimise pe Lună alte patru sonde spaţiale.

Obiectivul final al programului este trimiterea, pe termen lung, a unui echipaj uman pe Lună, a cărei dată încă nu a fost stabilită şi pe care experţii o situează în jurul anului 2036.

Cele mai citite

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă