13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternaționalRusia și Turcia lucrează la noi colaborări de transfer de armament

Rusia și Turcia lucrează la noi colaborări de transfer de armament

Interfax citează în acest sens un oficial rus de rang înalt din cadrul Serviciului federal de cooperare militaro-tehnică.

Directorul Agenţiei publice ruse de exporturi militare Rosoboronexport îşi exprima, luna trecută, speranţa finalizării în primul semestru din 2020 a unui nou acord cu Ankara.

”Însă vreau să subliniez că o cooperare militaro-tehnică cu Turcia nu se limitează la livrarea unor (sisteme ruse de apărare antiaeriană şi antirachetă de tip) S-400. Avem planuri mari”, sublinia Aleksandr Miheiev.

Un prim contract cu privire la achiziţionarea unor sisteme de tip S-400 de către Turcia s-a concretizat în iulie prin livrarea primelor elemente ale sistemelor, care urmează să devină deplin operaţionale în primăvară.

Sistemele ruse de tip S-400 au tensionat şi mai mult relaţiile între Ankara şi aliaţii săi din cadrul NATO, în frunte cu Statele Unite, care au suspendat participarea Turciei la un program de dezvoltare a avionului de luptă de tip F-35.

Cele mai citite

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

Petre Roman, la Parchetul General, în Dosarul Mineriada. FOTO

Fostul premier Petre Roman, s-a prezentat, astăzi, la sediul Parchetului General, pentru a lua la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare...

Cum să-ți protejezi locuința de vremea rea

Indiferent dacă ești acasă sau nu, locuința ta este mereu expusă la riscuri generate de vremea rea, cum ar fi furtuni, inundații sau căderi...
Ultima oră
Pe aceeași temă