Foto: Facebook

Foto: Facebook

Rusia și UE se sancționează reciproc pentru cazul dizidentului Navalnîi. Germania reacționează

Rusia a decis contramăsuri în urma sancțiunilor UE la adresa ei, iar Germania a anunțat că, în ceea ce o privește, contramăsurile Rusiei ar fi nejustificate.

Mihai Diac 0 comentarii

Oficiali din cadrul Ministerului Afacerilor Externe de la Berlin susțin că măsurile de ripostă adoptate de Rusia la adresa UE sunt nejustificate în cazul Germaniei, anunță, marți, agențiile de presă occidentale.

Reacția oficialilor de la Berlin intervine după ce Rusia a anunţat contramăsuri vizând responsabili din state UE, drept răspuns la sancțiunile decise de UE împotriva Rusiei.

Sancțiunile UE au fost generate de tentativa de ucidere a dizidentului Aleksei Navalnîi - unul dintre cei mai cunoscuți adversari ai președintelui Putin. UE consideră că tentativa de otrăvire a lui Aleksei Navalnîi a fost organizată de serviciile secrete ale Rusiei. Acest punct de vedere este susținut, cel mai recent, chiar de Aleksei Navalnîi, care a afirmat că ar fi aflat acest element chiar de la un agent al serviciilor secrete ale Rusiei, cu care a avut o discuție telefonică.

În schimb, Kremlinul a calificat dezvăluirile lui Aleksei Navalnîi drept un "delir".

Comentarii

loading...