Rusia: „Suntem complet capabili să luptăm împotriva acestor atacuri teroriste ocazionale” în Siria

Rusia: „Suntem complet capabili să luptăm împotriva acestor atacuri teroriste ocazionale” în Siria

Rusia dispune de suficiente forţe rămase în Siria pentru a face faţă posibilelor atacuri asupra bazelor sale, a declarat marţi un purtător de cuvânt al Kremlinului, relatează Reuters.

Rl online 0 comentarii

"Contingentul care rămâne, infrastructura militară care rămâne, la bazele militare de la Hmeimim şi Tartous, sunt complet capabile să lupte împotriva acestor atacuri teroriste ocazionale", a declarat Dmitri Peskov într-o conferinţă de presă.

Ministerul rus al Apărării a anunţat luni că militanţi au atacat bazele sale din Siria în noaptea de 5 spre 6 ianuarie folosind 13 drone cu încărcătură explozivă.

Atacurile au fost organizate în scopuri 'teroriste', dar nu au produs 'nici victime şi nici pagube materiale', a precizat ministerul, precizând că 'bazele de la Hmeimim şi Tartous continuă să funcţioneze normal'.

Din cele 13 drone, şapte au fost distruse, iar şase au fost interceptate de armata rusă, mai indică Ministerul Apărării.

Preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat la mijlocul lui decembrie o retragere parţială a trupelor ruse desfăşurate în Siria din septembrie 2015 în sprijinul forţelor lui Bashar al-Assad, apreciind că misiunea a fost 'îndeplinită în mod strălucit'.

Armata rusă va păstra în Siria un Centru de reconciliere a beligeranţilor, trei batalioane de poliţie militară, precum şi baza aeriană de la Hmeimim şi pe cea navală de la Tartous, situate în vestul Siriei, potrivit Agerpres.

Comentarii

loading...