21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalRusia susţine că se pregăteşte de plasarea unor rachete americane în Europa

Rusia susţine că se pregăteşte de plasarea unor rachete americane în Europa

Rusia încearcă să îl convingă pe preşedintele american, Donald Trump, să nu ducă la capăt capăt ameninţarea că Washingtonul se va retrage din acordul nuclear care elimină rachetele nucleare cu rază scurtă şi medie ale ambelor ţări.

Cele două ţări se acuză reciproc de încălcarea acordului iar Trump şi preşedintele rus, Vladimir Putin, se vor întâlni pentru a discuta această problemă la summit-ul G20 la sfârşitul lui noeimbrie.

Ministrul adjunct de Externe al Rusiei, Sergei Ryabkov, a declarat într-o conferinţă de presă luni că Moscova doreşte să salveze tratatul şi că este deschisă la discuţii cu Washingtonul.

Ryabkov, care a acuzat în trecut SUA că încalcă acordul prin plasarea rachetelor în Polonia şi România, consideră că sunt şanse mici ca SUA să se răzgândească şi a informat că armata rusă se pregăteşte pentru un astfel de scenariu.

Ryabkov a declarat că Moscova este sceptică faţă de asigurările venite din partea SUA şi NATO că astfel de rachete nu vor fi plasate.

„Am auzit negările dar nimic mai mult. Planurile s-au schimbat de multe ori în trecut. Nu vrem să fim dezamăgiţi de colegii noştri americani iar şi astfel luăm în calcul cel mai pesimist scenariu în planurile noastre militare”, a afirmat el.

El a adăugat că SUA ar putea să plaseze rachete nucleare în Europa în doar „câţiva ani”, ceva ce ar alimenta o cursă a armelor.

„Nu putem să ignorăm potenţiala plasare a rachetelor în teritorii unde vor fi periculoase pentru Rusia şi aliaţii săi”, a declarat el conform agenţiei TASS.

„În cazul unor astfel de plasări, americanii vor câştiga capacităţi în plus, permiţându-le să atace ţinte din interiorul Rusiei”, a adăugat Ryabkov.

Cele mai citite

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

România aniversează 20 de ani de apartenență la NATO. Mesajul președintelui Klaus Iohannis

La celebrarea a 20 de ani de la aderarea României la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord, președintele Klaus Iohannis a declarat că NATO este...
Ultima oră
Pe aceeași temă