Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Rusia va consolida relaţiile cu Iranul dacă Statele Unite abandonează acordul

Rusia va consolida relaţiile cu Iranul dacă Statele Unite abandonează acordul

Rusia va consolida relaţiile cu Iranul în cazul în care Administraţia Donald Trump va decide retragerea SUA din Acordul nuclear internaţional, avertizează Vladimir Iermakov, un oficial din cadrul Ministerul rus de Externe.

Iulian Budușan 0 comentarii

Vladimir Iermakov, directorul Departamentului pentru Neproliferare şi Controlul Armamentului din cadrul Ministerului rus de Externe, consideră că eventuala retragere a Statelor Unite din Acordul atomic semnat în 2015 nu înseamnă neapărat sfârşitul tratatului.

"Pentru noi, ar putea fi chiar mai uşor pe plan economic, întrucât nu vom mai avea nicio limitare în cooperarea cu Iranul. Am putea dezvolta relaţii bilaterale în toate sectoarele - energie, transporturi, tehnologie şi medicină", a declarat Vladimir Iermakov.

"În cazul în care Statele Unite încalcă un acord internaţional susţinut prin rezoluţii ale Consiliului de Securitate ONU, Statele Unite trebuie să sufere consecinţele. Nu trebuie să aibă nimic de pierdut Iranul, China, Rusia ori ţările europene", a subliniat oficialul rus.

Comentarii

loading...