12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternaționalRusia va trimite poliţia militară în Înălţimile Golan

Rusia va trimite poliţia militară în Înălţimile Golan

Rusia va trimite poliţia militară în Înălţimile Golan, la graniţa dintre Siria şi Israel, şi va crea opt puncte de observare, conform agenţiei de stat, Interfax, scrie Reuters.

„Având scopul să prevenim anumite provocări împotriva posturilor ONU, se vor plasa opt puncte de observare ale forţelor armate ale poliţiei militare din Rusia”, a declarat Sergei Rudskoi, un oficial al Ministerului Apărării din Rusia.

Forţele siriene loiale preşedintelui Bashar al-Assad şi aliaţii lor, Rusia şi Iranul, au învins în mare parte rebelii anti-guvernamentali din sud-vestul Siriei, forţele guvernamentale ajungând aproape de graniţa cu Israelul.

Acest deznodământ a îngrijorat Israelul care consideră că astfel Iranul ar putea profita de ocazie pentru a-şi plasa forţele militare în apropierea graniţei.

Rudskoi a adăugat că prezenţa rusă este una temporară şi că posturile de observaţie vor fi preluate de forţele siriene după ce situaţia va deveni stabilă. 

Forţele iraniene şi-au retras armamentul din Siria la o distanţă de 85 de km faţă de Înălţimile Golan, conform unui diplomat rus, citat de agenţia TASS, dar Israelul a numit această retragere ca fiind nepotrivită.

Cele mai citite

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...
Ultima oră
Pe aceeași temă