Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ruşii au o opinie mai bună despre guvernul Sovietic decât despre cel actual

Ruşii au o opinie mai bună despre guvernul Sovietic decât despre cel actual

Ruşii au o opinie mai bună despre guvernul sovietic decât despre cel actual, ne arată rezultatele unui sondaj de opinie realizat la nivel naţional făcut de cel mai mare institut de studii sociologice independent din Rusia, Centrul Levada, conform dpa.

Lorand Stoica 0 comentarii

Respondenţii au trebuit să aleagă cinci caracteristici dintr-o listă de 20 pentru a descrie fiecare guvern analizat.

Primele patru calităţi în cazul guvernului sovietic au fost toate pozitive, iar pentru guvernul actual toate negative.

Astfel, guvernul sovietic era ''apropiat de popor'' (29% dintre respondenţi), ''puternic'' (în opinia a 25% dintre cei intervievaţi), ''corect'' (22% din respondenţi) şi ''cinstit'' (20%).

În schimb, 41% dintre respondenţi sunt de părere că executivul actual este ''corupt'', 31% cred că el este ''departe de popor'', 24% ''birocratic'' şi 19% ''obtuz''.

Doar 15% dintre respondenţi au indicat că, în opinia lor, guvernul actualul de la Moscova este unul ''cinstit''.

Comentarii

loading...