Putin consideră lipsă de patriotism scoaterea valorilor din Rusia, dar îi place când apropiații lui aduc valori din altă țară

Putin consideră lipsă de patriotism scoaterea valorilor din Rusia, dar îi place când apropiații lui aduc valori din altă țară

Rușii fac afaceri la Londra, în ciuda sancțiunilor ca urmare a „cazului Skripal“

Comisia pentru Afaceri Externe a Parlamentului britanic cere acțiuni de stopare și eliminare a „banilor murdari“ folosiți de preşedintele rus, Vladimir Putin, şi prieteni ai săi pentru a-și atinge obiective agresive.

Adina Mutar 0 comentarii

Acest lucru a subminat eforturile autorităților britanice de a contracara întregul spectru al măsurilor ofensive ale preşedintelui Putin.

„Afacerile au primat chiar și după atacul neurotoxic ce l-a vizat pe fostul spion rus Serghei Skripal, permițând Guvernului rus și unor indivizi apropiați de Putin să continue să strângă fonduri în City“, a afirmat Tom Tugendhat, preşedintele Comisiei. „Răspunsul letargic al Marii Britanii este considerat drept o dovadă că nu avem curajul să-i oprim, iar pieţele financiare ale Londrei înlesnesc activitățile Kremlinului“, a precizat acesta.

Ministrul însărcinat cu securitatea economică, Ben Wallace, a replicat că nu a fost audiat în legătură cu aceste acuzații, subliniind că departamentul său este determinat să elimine banii murdari și acțiunile de spălare de bani din sistemul economic, în virtutea noilor puteri atribuite de Criminal Finance Act.

Tugendhat a cerut ca miniştrii britanici să investigheze lacunele din regimul de sancţiuni ce permit autorităţilor rusești şi indivizilor cu legături cu preşedintele Putin să continue să obţină fonduri la Londra. De asemenea, a cerut extinderea sancțiunilor asupra indivizilor ce au  conexiuni cu Kremlinul și să grăbească mecanismul de transparență a proprietăților corporatiste.   

Comentarii

loading...