11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalRușilor care se vaccinează anti - Covid li se recomandă să nu...

Rușilor care se vaccinează anti – Covid li se recomandă să nu bea alcool timp de 56 de zile

Autoritățile din Rusia le recomandă cetățenilor care se vaccinează împotriva Covid să nu bea alcool timp de 56 de zile, dintre care 14 zile înainte de prima doză de vaccin, 21 de zile între cele două doze și 21 de zile după a doua doză.

”Două săptămâni înainte de imunizare trebuie categoric să nu se consume. Formarea imunităţii înseamnă 21 de zile între cele două injecţii şi alte 21 de zile după”, a explicat șefa Serviciului Sanitar al Federației Ruse, Anna Popova, la postul de radio Komsomolskaia Pravda.

Vaccinul la care se face referire este cel produs în Rusia, Sputnik V. Cei care apelează la el, în perioada vaccinării nu trebuie să consume nici vodcă, nici alte băuturi alcoolice, “pur şi simplu deloc şi în niciun caz”, a precizat Anna Popova.

Potrivit datelor afișate pe site-ul oficial dedicat acestui vaccin, Sputnik V este deocamdată doar în faza de testare, care se realizează pe un eșantion format din peste 44.000 de persoane. Testele se realizează în Rusia și în alte patru țări: Belarus, Venezuela, India și Emiratele Arabe Unite.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou eliberat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă