7.2 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăInternaționalS-a încercat uciderea în închisoare a lui Sirhan Sirhan, asasinul lui Robert...

S-a încercat uciderea în închisoare a lui Sirhan Sirhan, asasinul lui Robert Kennedy

Cetățeanul iordanian de origine palestiniană Sirhan Sirhan (acum în vârstă de 75 de ani) a fost găsit vinovat de uciderea lui Robert Kennedy, la data de 5 iunie 1968, la Los Angeles.

Sirhan Sirhan a fost condamnat inițial la moarte, în anul 1969, iar ulterior pedeapsa i-a fost modificată în închisoare pe viață. Din acel moment, Sirhan este ținut în detenție în SUA.

Potrivit presei internaționale, Sirhan este acum în “stare stabilă”, după a fost înjunghiat, vineri, în închisoarea sa din apropierea orașului San Diego (California), de un alt deținut.

Incidentul din închisoare s-a produs vineri după-amiază. Atacatorul a fost identificat și este ținut acum separat de ceilalți deținuți.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Mai mulți palestinieni au murit în încercarea de a ajunge la ajutoarele parașutate

Ajutoarele aruncate din avion au căzut în apă. Biroul de presă al guvernului din Gaza, condus de Hamas, susţine că 18 palestinieni au murit...

Lukașenko îl contrazice pe Putin: teroriștii de la Moscova ar fi vrut inițial să fugă în Belarus

Președintele din Belarus a prezentat marți o versiune care contrazice afirmațiile lui Vladimir Putin despre atacatorii din Moscova. Dacă președintele rus a spus că...

Rezultate fotbal: România a pierdut cu 2-3 în fața Columbiei. La EURO 2024 va înfrunta Ucraina

Naţionala de fotbal a României a fost învinsă de reprezentativa Columbiei cu scorul de 3-2 (2-0), loc marţi seara, pe Stadionul Civitas Metropolitano din...
Ultima oră
Pe aceeași temă