Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

FOTO: FACEBOOK / MAYA DAY & NIGHT CLUB

FOTO: FACEBOOK / MAYA DAY & NIGHT CLUB

S-a triplat numărul de tineri infectați cu Covid-19

Organizația Mondială a Sănătății a centralizat datele infecțiilor produse în ultimele cinci luni și trage un semnal de alarmă privind incidența bolilor la tineri.

Petronel Tudor 0 comentarii

OMS (Organizația Mondială a Sănătății) susține că numărul de tineri infectați cu Covid-19 a crescut alarmant, conform datelor statistice colectate în perioada 24 februarie – 12 iulie. Procentual, ponderea persoanelor cu vârste cuprinse între 15 ani și 24 ani s-a triplat de la 4,5% la 15%. La copiii de 5 – 14 ani s-a înregistrat o creștere cu 0,8%, pentru o pondere de 4,6% din totalul cazurilor la nivel mondial.

„Persoanele mai tinere tind să fie mai puţin vigilente să poarte mască şi să respecte distanţarea socială. Călătoriile măresc probabilitatea de contractare şi răspândire a Covid-19.”, a anunțat Neysa Ernst, director în cadrul diviziei pentru siguranţă biologică la Johns Hopkins Hospital Baltimore, Maryland, citat de Reuters.

Specialiștii din OMS spun că tinerii care frecventează cluburile de noapte ori merg la plajă fără a ține cont de distanța minimă de siguranță pentru evitarea contactării virusului sunt tentați că creadă că lor nu li se poate întâmpla să se îmbolnăvească, iar aceasta ar fi una dintre explicațiile creșterii numărului de infecții în rândul lor.

Comentarii

loading...