14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalSăgeți dinspre departamentul de stat al SUA către China. Ce acuze se...

Săgeți dinspre departamentul de stat al SUA către China. Ce acuze se aduc

“Cred că, peste ceva timp, China crede că poate fi, că trebuie să fie şi că va fi naţiunea dominantă în lume”, a declarat Antony Blinken, într-un interviu acordat postului de televiziune CBS News.

“China este singura ţară din lume care are capacitatea militară, economică şi diplomatică de a submina sau de a contesta ordinea bazată pe reguli de care nouă ne pasă atât de mult şi pe care suntem determinaţi să o apărăm”, a acuzat Antony Blinken.

“Dar vreau să fiu foarte clar asupra unui lucru. Şi este important. Scopul nostru nu este să limităm China, să o reţinem. Este să susţinem ordinea bazată pe reguli pe care o contestă China. În cazul oricui ar contesta această ordine, noi vom acţiona pentru a o apăra”, a subliniat Antony Blinken.

Întrebat, în cadrul interviului, dacă a mai observat China atât de incisivă şi agresivă din punct de vedere militar, Antony Blinken a precizat: “Nu. Cred că în ultimii ani am asistat la faptul că naţiunea chineză acţionează mai represiv pe plan intern şi mai agresiv la nivel internaţional. Acesta este un lucru clar”.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Litoralul românesc are o nouă stațiune: Mamaia Nord

Plajele naturale largi, cu nisip fin, spațiile de cazare noi sau proaspăt renovate, evenimentele pregătite special pentru sezonul 2024 și o gamă extrem de...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Klaus Iohannis, vizită oficială în Coreea de Sud. Ce discuții va purta președintele

Președintele României, Klaus Iohannis, va efectua, în perioada 22-24 aprilie 2024, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitația Președintelui Yoon Suk Yeol. Republica Coreea...
Ultima oră
Pe aceeași temă