Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Salvini şi extrema dreaptă cheamă italienii în stradă împotriva lui Conte

Salvini şi extrema dreaptă cheamă italienii în stradă împotriva lui Conte

Matteo Salvini i-a îndemnat pe susţinătorii săi să demonstreze pe 19 octombrie la Roma, după ce formaţiunea lui de extremă dreaptă este pe cale să fie exclusă din noul Guvern italian.

Rl online 0 comentarii

„Toţi la Roma contra Guvernului Conte-Monti”, a îndemnat el, potrivit The Guardian.

După ce a încercat să distrugă Guvernul, forţând organizarea de alegeri anticipate, Salvini este acum pe cale să fie exclus din noua schemă a lui Giuseppe Conte, care a fost mandatat din nou de preşedintele italian să formeze Guvern. În aceeaşi situaţie se găseşte şi Lega, partidul său.

„O zi liniştită de mândrie italiană”, a caraterizat el ceea ce va fi să fie 19 octombrie. „De la nord la sud, de la majoritatea tăcută... o zi de mobilizare pentru cei care nu vor un Guvern născut peste noapte la Bruxelles”, a scris el pe Facebook. „Nu sunt nervos din cauza intereselor mele, ci pentru că un furt al democraţiei este pe cale să se petreacă”.

Salvini, care ocupă încă postul de ministru de Interne, a acuzat Bruxelles şi Berlin de complot - că încearcă să elimine Lega din Guvern - , şi a făcut referire în mod special la comisarul european Günther Oettinger, care a spus că alianţa Mişcarea 5 Stele - Partidul Democrat reprezintă „o verse bună” pentru Italia şi Uniunea Europeană.

„Dar ei nu vor scăpa atât de uşor de Salvini şi Lega”, a mai afirmat ministrul.

Înainte de demonstraţia de la Roma, Salvini a programat mai multe mitinguri, în timp ce aliaţii, Fratelli dItalia, au îndemnat oamenii să ia cu asalt străzile în prealabil.

Prim-ministrul Giuseppe Conte a primit joi mandat din partea preşedintelui Sergio Mattarella să încheie un pact între M5S şi PD, pentru a evita alegerile anticipate.

Conte, care are timp până săptămâna viitoare să rezolve situaţia, a spus că „acum este momentul relansării” şi a insistat că pin această revenire Italia devine protagonist în UE. 

Comentarii

loading...