18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInternaționalSalvini spune că bugetul Italiei pe 2019 va preveni revolte ca cele...

Salvini spune că bugetul Italiei pe 2019 va preveni revolte ca cele din Franţa

“Sunt câteva milioane de italieni uitaţi de care avem grijă, pentru ca ce se întâmplă în Franţa să nu se întâmple şi în Italia”, a spus Salvini într-un interviu televizat. El este de asemenea ministru de interne şi liderul partidului de dreapta populist Liga.

Proiectul de buget prevede o creştere a deficitului la 2,4% din Produsul Intern Brut anul viitor, comparativ cu 1,8% în acest an.

Bruxelles a respins proiectul şi a cerut schimbări, spunând că încalcă angajamentele anterioare de reducere a împrumuturilor şi că nu va duce la diminuarea datoriei publice masive a Italiei.

Printre măsurile principale prevăzute de proiectul de buget al Italiei se numără reducerea vârstei de pensionare şi o nouă schemă de sprijinire a veniturilor persoanelor sărace, iar toate acestea vor costa statul 16 miliarde de euro.

Acest pachet va permite să se evite “haosul pe care îl vedem în Franţa de săptămâni, unde sărăcia socială, teama şi şomajul au blocat oraşe întregi”, a spus Salvini la postul de televiziune Canale 5.

Cele mai citite

Cum iluminezi camera în care se află biroul, pentru a fi mai productiv?

Nu ți s-a întâmplat ca atunci când lucrezi la birou să te doară ochii din cauza luminii insuficiente? Dacă lucrezi de acasă, amenajarea spațiului în...

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...
Ultima oră
Pe aceeași temă