14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalSancțiuni reciproce și atacuri între China și UE

Sancțiuni reciproce și atacuri între China și UE

Administraţia Chinei a decis sancţionarea a zece oficiali şi a patru entităţi din Uniunea Europeană, conform Ministerului de Externe de la Beijing, citat de postul CGTN.

“Persoanele vizate şi familiile lor au interdicţii de intrare în China continentală, în Hong Kong şi în Macao. Aceste persoane, companiile şi instituţiile asociate au restricţii în efectuarea de afaceri în China”, anunţă Ministerul chinez de Externe.

“Partea chineză îndeamnă UE să reflecteze asupra severităţii greşelii făcute şi să o redreseze. UE trebuie să înceteze să le ţină prelegeri altora în domeniul drepturilor omului şi să oprească ingerinţele în afacerile interne ale altora. Trebuie să înceteze practica ipocrită a standardelor duble şi să nu meargă înainte în direcţia greşită. În caz contrar, China, în mod determinat, va avea reacţii suplimentare”, avertizează Ministerul de Externe de la Beijing.

Miniştrii de Externe ai ţărilor din cadrul Uniunii Europene au aprobat, luni, impunerea de sancţiuni împotriva Chinei din cauza încălcării drepturilor omului. Sancţiunile vizează lideri provinciali responsabili de abuzurile asupra etnicilor uiguri în regiunea chineză Xinjiang. Sancţiunile constau în blocarea activelor unor persoane şi entităţi, precum şi în interdicţii de călătorie.

Administraţia Chinei avertizase Uniunea Europeană că va riposta dacă vor fi impuse noi sancţiuni, recomandând Bruxellesului să evite o “confruntare”.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Liniile STB care duc la Arena Națională, modificate cu ocazia partidei FCSB – Rapid

În această sâmbătă, liniile 86, 90 și 143 vor funcționa pe trasee temporar modificate, informează Societatea de Transport București (STB). “Cu ocazia organizării meciului de...

Trei avioane F-16 cumpărate din Norvegia au ajuns în România

Trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat, astăzi, la Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu" de la...

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...
Ultima oră
Pe aceeași temă