10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăInternaționalSARS-COV-2 mutant peste Canal: Marea Britanie identifică o nouă tulpină a coronavirusului

SARS-COV-2 mutant peste Canal: Marea Britanie identifică o nouă tulpină a coronavirusului

O „nouă variantă” de coronavirus a fost identificată în Marea Britanie și ar putea provoca răspândirea extrem de rapidă a virusului în sud-estul Angliei, a declarat luni Secretarul de Stat pentru Sănătate, Matt Hancock.

Adresându-se Camerei Comunelor, Hancock a spus că oamenii de știință au identificat mai mult de o mie de cazuri care implică noua variantă, fapt care, în opinia sa, ar putea fi ”asociat cu răspândirea mai rapidă” a virusului în anumite regiuni ale Marii Britanii, inclusiv în Capitală.

„Nu există în prezent nimic care să sugereze că această variantă este mai susceptibilă de a provoca boli grave și cel mai recent sfat clinic primit din partea specialiștilor dă ca fiind foarte puțin probabilă varianta ca această mutație să nu răspundă la un vaccin”, a spus Matt Hancock parlamentarilor.

Secretarul de Stat pentru Sănătate, Matt Hancock, a confirmat că Organizația Mondială a Sănătății a fost notificată.
Comentariile au venit în momentul în care Hancock a anunțat că Londra va trece la cel mai dur nivel de restricții sociale impuse de pandemia de coronavirus, de miercuri, de la miezul nopții, în încercarea de a contracara creșterea semnificativă și alarmantă a numărului cazurilor de infectare. Barurile, cafenelele și restaurantele se vor închide, cu excepția comenzilor pentru acasă, în timp ce spectatorii nu vor mai fi permiși în teatre și stadioane de fotbal.

Datele oficiale arată cazuri în creștere în toate cele 32 de cartiere din Londra. Hancock le-a spus parlamentarilor că au existat „creșteri exponențiale foarte puternice” ale virusului în Londra, Kent, părți din Essex și Hertfordshire.
Primarul Londrei, Sadiq Khan, a declarat că știrea a fost „incredibil de dezamăgitoare” pentru viața economică a Capitalei, „care a suferit atât de mult deja anul acesta”.

„Este evident faptul că virusul se accelerează în direcția greșită din nou în Londra iar viața londonezilor este expusă riscului”, a adăugat el într-un articol pentru City A.M. „Ar fi o astfel de tragedie să pierdem și mai mulți oameni din cauza acestei boli, tocmai acum, când vaccinul anti-coronavirus urmează să fie administrat în orașul nostru”, a mai adăugat primarul Sadiq Khan.

Secretarul de Stat pentru Sănătate, Matt Hancock, a anunțat, de asemenea, parlamentarii, că bilanțul general al pandemiei în Marea Britanie va fi revizuit în fiecare săptămână. Până în prezent, 15.083.443 de cazuri de îmbolnăvire cu Covid sau infectare cu coronavirus au fost raportate în UE și în Regatul Unit, din care 1.849.403 doar în Marea Britanie, la nivel european fiind înregistrate, de asemenea, un număr de 375.147 de cazuri , 64.170 fiind raportate în regatul Unit.

În ambele categorii de bilanțuri Marea Britanie ocupă un îngrijorător loc secund, succedând Franței, în topul îmbolnăvirilor, și Italiei, în topul fatalităților cauzate, oficial, de coronavirus.

Cele mai citite

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...
Ultima oră
Pe aceeași temă